Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι επαναπροσλήψεις καθαριστριών και η ΕΡΤ.
Όλες οι πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, αλλά για πρώτη φορά και από τις Βρυξέλλες, συγκλίνουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία στα πιο κρίσιμα θέματα. Η... Ελληνική κυβέρνηση πιέζει ώστε η τελική συμφωνία να έχει επιτευχθεί ως τη Δευτέρα.
Κρίσιμη για το σκοπό αυτό είναι η συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούγκερ τη Δευτέρα στο Βερολίνο, στην οποία αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Πρός την κατεύθυνση αυτή πιέζουν έντονα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του υπουργού Οικονομικών κ. Τζάκ Λιού
Παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνήλθε το μεσημέρι η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Σπ. Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.
Για τις τελευταίες εξελίξεις εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: «Υπάρχει σημαντική συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν ορισμένα κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις».
Οι θεσμοί θέτουν επίσης θέμα για αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, στα κλειστά επαγγέλματα και στη χρηματοδότηση των κομμάτων.
«Δεν έχουν καμία οικονομική σημασία, αλλά δημιουργούν θέματα στην κοινωνία» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ τη Δευτέρα, οπότε η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος θα συναντηθούν στο Βερολίνο.
Εκτιμάται από την Αθήνα ότι μπορεί να ανακοινωθεί και συνεδρίαση του Eurogroup για την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ