Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

ΑΓΡΙΝΙΟ: Μνημόσυνο μνήμης των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας

Εμφάνιση DSC_0041.jpg
Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ μνήμης των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο «Μικρασιατών & Ποντίων Προσφύγων» (Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου).
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γιώργος Παπαναστασίου σε δηλώσεις του.... ανέφερε «Σήμερα είναι ημέρα, λύπης και μνήμης. Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ένα από τα μελανότερα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. 
Εμφάνιση DSC_0035.jpg
Χρέος μας είναι να θυμόμαστε όσα υπέστησαν τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Στην ιστορία και τα δρώμενα του Δήμου Αγρινίου το Ποντιακό στοιχείο, ο Ποντιακός Ελληνισμός, έχει τη δική του πολύ σημαντική παρουσία..
 Εμφάνιση DSC_0038.jpg
Η μεγάλη αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους Ο Δήμος Αγρινίου με τις φετινές εκδηλώσεις τίμησε τη μνήμη τους και θα πρέπει να υπάρξει διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελληνοποντίων, ως οφειλόμενη τιμή και δικαίωση για τις 360.000 ψυχές που σφαγιάσθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ