Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Επαναλειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου

Θέρμο, 18-05-2015 
Η επανασύσταση του Kέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Θέρμου ως αυτόνομης δομής,  αποτέλεσε πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής και των κατοίκων του Δήμου Θέρμου από το 2011, όταν αυτό είχε συγχωνευθεί με
την αντίστοιχη δομή που λειτουργεί στο Μεσολόγγι.
Με απόφαση του πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου τον Δεκέμβριο του 2014 το αίτημα ικανοποιήθηκε, ενώ με πρόσφατη Απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας τοποθετήθηκε η πενταμελής εκπαιδευτική ομάδα, η οποία ανέλαβε ήδη καθήκοντα.
Έτσι, υλοποιείται πλέον και έμπρακτα ένα χρέος της πολιτείας προς την περιοχή του Δήμου Θέρμου. Ένα χρέος, στο οποίο ανταποκρίθηκε επάξια τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή κυβέρνηση, η οποία υλοποίησε την απόφαση της προηγούμενης. Πρόκειται για μια περίπτωση που αποδεικνύει εμπράκτως τη συνέχεια της διοίκησης και την ωριμότητα των δημοκρατικών λειτουργιών της χώρας μας και ως τέτοια δεν μπορεί παρά να επαινεθεί δημοσίως.
Η δημοτική αρχή του Δήμου Θέρμου – ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλα τα αιρετά όργανα δημοτικής αποκέντρωσης – υποδέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανάληψη από τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Θέρμου των καθηκόντων τους, τούς εύχεται καλή δύναμη και καλή αρχή, δηλώνει την πρόθεσή της να στηρίξει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με κάθε διαθέσιμο μέσο και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι τοπικοί  φορείς και η κοινωνία θα στηρίξουν το Κ.Π.Ε., ώστε αυτό να ανακτήσει τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του τόσο στην προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όσο και στην οικονομία της περιοχής και να τον επεκτείνει περαιτέρω σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Με την ευκαιρία αυτή, η δημοτική αρχή του Δήμου Θέρμου εκφράζει για άλλη μια φορά δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τον Υπουργό κ. Αριστείδη Μπαλτά και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τάσο Κουράκη, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, καθώς και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου που συνέβαλαν στη θετική κατάληξη αυτής της υπόθεσης, τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστο Βασιλάκο, τον βουλευτή κ. Δημήτριο Κωνσταντόπουλο, τον σύμβουλο του πρώην Υπουργού κ. Δημήτριο Καρέλα, την υπεύθυνη για την περιβαλλοντική εκπαίδευση κ. Αναστασία Ξυλόκοτα, τους τέως Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρο Μπαρή και Γεώργιο Παναγιωτόπουλο καθώς και στον αιρετό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας κ. Ιωάννη Τσώλο. Επιπλέον, απευθύνει την ευαρέσκειά της στους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν στο Κ.Π.Ε. Θέρμου όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του ομόθυμου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας.

Από τον Δήμο Θέρμου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ