Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Οδικοί άξονες, κονδύλια, Μακροπεριφέρεια και νέο ΕΣΠΑ στην ατζέντα της συνάντησης Κατσιφάρα – Περιφερειαρχών και της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 21 Μαΐου 2015
Οδικοί άξονες, κονδύλια, Μακροπεριφέρεια και νέο ΕΣΠΑ στην ατζέντα της συνάντησης Κατσιφάρα – Περιφερειαρχών και της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου
Το ΕΣΠΑ, η νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020, η Μακροπεριφέρεια, η χρηματοδότηση των οδικών αξόνων και άλλα σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα, έθεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι...
13 Περιφερειάρχες της χώρας, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη, με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου.
Αρχικά ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της διασφάλισης των πόρων και αν χρειαστεί την παράταση του υφιστάμενου ΕΣΠΑ ώστε να μην κινδυνεύσει ούτε ένα ευρώ από τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ενώ ζήτησε και την άμεση έναρξη του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020, καθώς θα πρέπει να διατεθούν άμεσα τα εγκεκριμένα κονδύλια, αφού με την έναρξη υλοποίησης νέων έργων θα ενισχυθεί και η περιφερειακή οικονομία και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε την ανάγκη προετοιμασίας των Περιφερειών για το πακέτο «Γιούνκερ», το νέο δηλαδή επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, και επιπλέον ζήτησε από τον Υπουργό κ. Σταθάκη την υποστήριξη του Υπουργείου έτσι ώστε άμεσα να διοχετευθούν οι πόροι στις τοπικές κοινωνίες.
Ο Απ. Κατσιφάρας υπογράμμισε και τη σημασία της υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την νέα Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR), ενώ ζήτησε από την Επίτροπο να τεθεί -κατά το ιταλικό μοντέλο- μία ελληνική Περιφέρεια στη συντονιστική ομάδα υλοποίησης κάθε πυλώνα.
Δε θα μπορούσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας να μην αναφερθεί και στους μεγάλους οδικούς άξονες της Περιφέρειάς μας που η υλοποίησή τους αποτελεί μείζονα στρατηγικό στόχο για την περιοχή και τους συμπολίτες μας.
«Θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδοτική ροή για την ολοκλήρωση κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων μας, της Ολύμπιας και της Ιόνιας Οδού, στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου τους. Είναι κομβικής σημασίας για εμάς και για ολόκληρη τη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.
Από την πλευρά της η Επίτροπος κυρία Κρέτσου αναγνώρισε τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη διαχείριση των πόρων, τονίζοντας πως από τη στιγμή που άρχισαν να εμπλέκονται οι Περιφέρειες υπάρχεουν καλύτεροι δείκτες απορρόφησης.
Τέλος, τόνισε πως οι Περιφέρειες είναι οι πρώτες που προετοιμάστηκαν για τη νέα Προγραμματική Περίοδο καταδεικνύοντας έτσι τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται, ενώ κάλεσε κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά να θέσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει τόσο στην ίδια όσο και στα τεχνικά κλιμάκια, ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν.
 Εμφάνιση 3.jpg
Κεντρική ομιλήτρια η κυρία Κρέτσου αύριο στην Ημερίδα της Περιφέρειας στο Περδικάκι 
Η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αμέσως μετά τη συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες και τον Υπουργό, ανεχώρησε από την Αθήνα, καθώς (σήμερα) το απόγευμα, ώρα 6.30 μ.μ., θα επισκεφτεί το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) στο Πλατάνι Πατρών και αμέσως μετά, τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου το εργοτάξιο της Ιονίας Οδού και το Μεσολόγγι.
Αύριο Παρασκευή και ώρα 11 π.μ., η κυρία Κρέτσου θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στην ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Αναπτυξιακές Δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην Κοιλάδα του Αχελώου, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας.
Να σημειωθεί πως θα παρέμβουν με ομιλίες τους οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και ο Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Επιπλέον, χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Δήμαρχοι Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας, και Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής.

Αμέσως μετά η Ευρωπαία Επίτροπος θα επισκεφτεί το Υδροηλεκτρικό έργο Δαφνοζωναρά-Σανίδι στο Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», το Μοναστήρι Σέλτσου και πριν την αναχώρησή της από την Κοιλάδα του Αχελώου, φορείς και κάτοικοι της περιοχής, δίπλα από τα απομεινάρια της ιστορικής και θρυλικής γέφυρας Κοράκου, θα της προσφέρουν τοπικά προϊόντα και τοπικές γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ