Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Η ξένη δημοσκόπηση που απέκρυψαν άπαντες

Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http://www.bridgingeurope.net και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, και συνεχώς διευρύνει το χάσμα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 
Στην ίδια δημοσκόπηση, η πτώση του ΠΑΣΟΚ κάτω από το όριο του 3% έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα διέρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορία του και χρειάζεται να λάβει αποφάσεις Εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή χάνει δυνάμεις αν και διατηρεί μια σημαντική θέση, ενώ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ χάνει δυνάμεις, καθώς αγωνίζεται να καθορίσει την ιδεολογική- πολιτική του ταυτότητα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κεφαλαιοποιούν σημαντικά την συμβίωση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, επιτυγχάνοντας να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό τους. 
Συγκεκριμένα στην έρευνα τα κόμματα λαμβάνουν: 
ΣΥΡΙΖΑ: 44,6% ΝΔ:12,2% ΑΝΕΛ:8,8% ΧΑ:5,5% ΠΟΤΑΜΙ:4,7% ΠΑΣΟΚ:2,2% ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ:6,3% 
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ: 15,5% Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι περισσότεροι από 2 στους 3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 είναι επικριτικοί προς το μέτωπο της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση θεωρώντας ότι είναι προκατειλημμένοι αρνητικά και δεν έχουν λογική πολιτική θεση. Μαζί με την εκτόξευση της εκλογικής του ΣΥΡΙΖΑ, δύο είναι τα κύρια αποτελέσματα που κεντρίζουν την προσοχή: το ένα είναι η απουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος (CP) από τη δημοσκόπηση και το δεύτερο είναι το πολιτικό κενό που δημιουργεί αίτημα για δημιουργία ενός νέου κόμματος στην πολιτική ζωή. Η απουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος θα μπορούσε να αποδοθεί σε διάφορους λόγους: α. το ποσοστό που έχει απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή χάνεται μέσα στους αναποφάσιστους β. Το ΚΚΕ είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένο στην εσωτερική πολιτική (βάση παρουσίας και αναφορών καθώς και σε social media) γ. Το ΚΚΕ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση ή έχει απογοητεύσει αυτά τα τμήματα του εκλογικού σώματος που το στήριξαν στο παρελθόν. Σε ότι άφορα εκείνους που προτιμούν να ψηφίσουν για ένα νέο κόμμα που θα φέρνει μια φρέσκια διάσταση στην ελληνική πολιτική ζωή. 
Από την οπτική του www.bridgingeurope.net, αυτό το 6.3%, συγκεντρώνει κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς που ασφυκτιούν ανάμεσα στο παλιό δικομματισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (ειδικότερα δεν αισθάνονται άνετα με την ηγεσία των δύο κομμάτων), αλλά σίγουρα δεν υποστηρίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεολογικές αναφορές του, και τις πολιτικές του θέσεις. Η δημοσκόπηση έγινε για το http://www.bridgingeurope.net τον προηγούμενο μήνα και δεν έτυχε δημοσιότητας στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ