Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σύσκεψη με Δημάρχους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Εμφάνιση φωτογραφία 1.JPG
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 15 Μαΐου 2015
Δελτίο Τύπου
Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σύσκεψη με Δημάρχους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων
Οι προτάσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων ζητήθηκαν από τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, χθες στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Μεσολόγγι, με...
πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη των Υπηρεσιών.
Εμφάνιση φωτογραφία 2.JPG
«Βασική επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να συντονίσει την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερών Αποβλήτων, το οποίο θα βασίζεται σε μία από τα κάτω – προς τα πάνω προσέγγιση, ως επιστέγασμα των αποφάσεων και των πολιτικών που πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο Δήμων και ΦοΔΣΑ και όχι στην επιβολή του από την Περιφέρεια. Και αυτό ζητάμε από εσάς. Τη συνεργασία σας ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή διαβούλευση σε όλες τις φάσεις του σχεδιασμού», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής.
Κατά την τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά σημείωσε: «Στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, δε θα συγχρηματοδοτηθεί κανένα έργο διαχείρισης στερεών αποβλήτων αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, αφού αποτελεί αιρεσιμότητα. Δεν ξεχνάμε ωστόσο ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι συνδεδεμένη με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση της οποίας αποτελεί βασικό τομέα ευθύνης» και πρόσθεσε συγκεκριμένα: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε το δύσκολο έργο συντονισμού όλων των φορέων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, της σύνθεσης των δικών σας προτάσεων και λύσεων, αλλά και την τεχνική βοήθεια όπου και όποτε χρειαστεί, ώστε να επιλύσει διαφορές και να ολοκληρώσει έτσι την επικαιροποίηση του ΠΕΣΔΑ». 
Στη σημερινή σύσκεψη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, Δήμαρχος Αστακού Ερωτόκριτος Γαλούνης, οι αντιδήμαρχοι Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Θέρμου Αντώνης Πριόνας, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ (Στράτου) Παναγιώτης Στούπας, γενικοί γραμματείς και διευθυντές των Δήμων, διευθυντικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ