Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Στις 150 χιλ ευρώ τα φέσια από το πρώην δημοτικό καφενείο και πάρκο

Επτά χρόνια κρατάει «η κολόνια» με τα φέσια που έβαλαν στο δήμο Αγρινίου οι επιχειρηματίες που μίσθωσαν τις δυο πρώην δημοτικές επιχειρήσεις, το αναψυκτήριο του δημοτικού πάρκου και το πρώην... δημοτικό καφενείο.
Οι οφειλές των δυο επιχειρήσεων προς το δήμο Αγρινίου, έφτασαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του AgrinioΝet.gr το πόσο των 150 χιλ ευρώ περίπου.
Απορία προκαλεί ο χειρισμός των δυο υποθέσεων από την προηγούμενη δημοτική αρχή που ουσιαστικά επέτρεψε στις δυο επιχειρήσεις να φεσώσουν το δήμο Αγρινίου με δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να δημιουργήσουν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των άλλων επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στο Αγρίνιο.

Η ιστορία της εκκαθάρισης των δυο δημοτικών επιχειρήσεων.

Η εκκαθάριση των δυο επιχειρήσεων υποτίθεται ότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εντός 3 ετών. Όσον αφορά την εκκαθάριση της επιχείρησης πρώην δημοτικό καφενείο που βρίσκεται στις παρυφές της πλατείας Δημοκρατίας, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, υπήρξε παράταση δυο επιπλέον ετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αισίως φτάσαμε στο 2012 και στο κλείσιμο 5 ετών. Για κάποιους λόγους όμως, άγνωστους προς εμάς, υπήρξε σιωπηρή παράταση άλλων δυο ετών …από την πλευρά του δήμου Αγρινίου. Σήμερα ένα σχεδόν χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές και την αλλαγή στο τιμόνι του δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr οι οφειλές του επιχειρηματία που μίσθωσε το πρώην δημοτικό καφενείο ξεπερνούν τις 67.500 χιλιάδες ευρώ…

Την τελευταία φορά που ο επιχειρηματίας λέγεται ότι κατέβαλε στο δήμο πολλές οφειλές μαζεμένες ήταν το φθινόπωρο του 2013. Το ποσό τότε ανέρχονταν σε περίπου 61 χιλ. ευρώ. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα του AgrinioNet.gr εστάλει εξώδικη διαμαρτυρία και όχι έξωση όπως κάποιοι έλεγαν. Ο επιχειρηματίας όμως δεν πλήρωνε τα ενοίκια και το ποσό αυξάνονταν…

Με την ανάληψη των καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή ο επιχειρηματίας λέγεται ότι προχώρησε εκ νέου σε ρύθμιση των οφειλών του αλλά και πάλι δεν πλήρωνε με αποτέλεσμα να χάσει τη ρύθμιση. Πληροφορίες του AgrinioNet.gr αναφέρουν ότι έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για μείωση του ενοικίου αλλά από την πλευρά του δήμου Αγρινίου απαιτείται πλέον η καταβολή των τόκων των οφειλόμενων ενοικίων που ανέρχονται σε 15 χιλ ευρώ. Σε άλλη περίπτωση η δημοτική αρχή προτίθεται να προχωρήσει σε έξωση του επιχειρηματία από το χώρο ενώ θα στείλει τις οφειλές του στην εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε ραντεβού μεταξύ των δικηγόρων του επιχειρηματία και της νομικής υπηρεσίας του δήμου για να ενημερωθεί ο δήμος εάν ο επιχειρηματίας προτίθεται να πληρώσει τα 15 χιλ ευρώ, τόκοι ενοικίων, ώστε ο δήμος να μην προχωρήσει άμεσα στην έξωση του από το πρώην δημοτικό καφενείο.

Η υπόθεση της δημοτικής επιχείρησης του Πάρκου

Στην δεύτερη περίπτωση, της μίσθωσης της επιχείρησης του δημοτικού πάρκου, η επιχειρηματίας λέγεται ότι οφείλει στο δήμο Αγρινίου 94 χιλ ευρώ. Από το 2008 μέχρι το 2013 όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή ξεκίνησε το καταστροφικό έργο της «ανάπλασης» του δημοτικού πάρκου η συγκεκριμένη επιχείρηση λέγεται ότι κατέβαλλε μέρος των ενοικίων στο δήμο Αγρινίου, ενώ φέρεται να υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα έργα με όσα συνέβησαν στην πορεία τα κέρδη της επιχείρησης μειώθηκαν. Μάλιστα λέγεται ότι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η επιχείρηση υπολειτουργεί.

Οι οφειλές των ενοικίων όμως τρέχουν και το ποσό έχει φτάσει πλέον στις 94 χιλ ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος Αγρινίου έχει στείλει εξώδικο στην επιχείρηση και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη και αυτής της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ