Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αν τολμάς, κάνε προσπέραση!

 Είναι το πιο απρόσμενο σημείο για να δει κανείς ουρές αυτοκινήτων αλλά δεν είναι ασυνήθιστη εικόνα στην Κίνα. Τα οχήματα μποτιλιάρονται το ένα πίσω από το άλλο σε ένα στενό δρόμο που διατρέχει μεγάλα φαράγγια περνώντας και από...
την άκρη βράχων, στην επαρχία Χενάν στα κεντρικά της χώρας.
 Αυτό συμβαίνει καθώς εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάζονται να στριμωχτούν στο δρόμο αυτό, που σκαλίστηκε μέσα στον βράχο τη δεκαετία του 1970 και οδηγεί σε ένα χωριό που θεωρείται το πιο «επικίνδυνο χωριό» της Κίνας.
Το χωριό Guo Liang Cun, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι «χωμένο» σε έναν βράχο 200 μέτρων σε ύψος  1700 μέτρων από την επιφάνεια και συνδεόταν με τον έξω κόσμο μόνο μέσω σκαλιών που είχαν σκαλιστεί στην πέτρα- μέχρι που «άνοιξε» ο δρόμος αυτός.


Ο δρόμος έχει ονομαστεί «πέτρινος διάδρομος», έχει μήκος 1250 μέτρα, πλάτος πέντε και ύψος τέσσερα μέτρα. Έχει και 35 «παράθυρα» που αρχικά είχαν ανοιχτεί για να πετάγονται τα μπάζα και να μπαίνει φως και αέρας αλλά σήμερα χρησιμοποιούνται ως σημεία παρατήρησης από τους τουρίστες.


Δείτε τις φωτογραφίες






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ