Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Iόνια Οδός:Οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας Κλόκοβας ξεκινούν την Τρίτη 19 Μαΐου

Η Νέα Οδός ανακοινώνει ότι οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας Κλόκοβας του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός» ξεκινούν την Τρίτη 19 Μαΐου από το μέτωπο εισόδου (περιοχή Ρίζας).
Για τις ανάγκες της διάνοιξης θα πραγματοποιούνται ελεγχόμενες ανατινάξεις εντός της σήραγγας, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, για τις οποίες οι κάτοικοι θα....ενημερώνονται μέσω ηχητικής ειδοποίησης ως εξής:
- Προετοιμασία ανατίναξης: 3 σύντομοι ήχοι σειρήνας, διάρκειας 5 δευτερολέπτων, ανά 5 δευτερόλεπτα θα ηχούν 15 λεπτά πριν από κάθε ελεγχόμενη ανατίναξη.
- Έναρξη ανατίναξης: ένας παρατεταμένος ήχος σειρήνας, διάρκειας 10 δευτερολέπτων θα ηχεί πριν από κάθε ελεγχόμενη ανατίναξη.
Οι ηχητικές ειδοποιήσεις θα λάβουν τέλος όταν η διάνοιξη αποκτήσει ικανό μήκος, ούτως ώστε οι όποιες ελεγχόμενες ανατινάξεις να μη δημιουργούν ηχητική όχληση στις πλησιέστερες περιοχές.
Κύριος στόχος μας είναι πάντα, οι κατασκευαστικές εργασίες να δημιουργούν την ελάχιστη δυνατή όχληση στους μόνιμους κατοίκους. Με αίσθημα ευθύνης προς τις τοπικές κοινωνίες, έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται οι παρακάτω επιπλέον δράσεις:
Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σχετικά με τις ηχητικές ειδοποιήσεις πλησίον του έργου και σε πλήθος επιπλέων σημείων.
Διανομή επεξηγηματικών φυλλαδίων σχετικά με τις ηχητικές ειδοποιήσεις στους πλησιέστερους οικισμούς Ρίζας και Μακύνειας.
Εγκατάσταση ηχοπετασμάτων στα μέτωπα των κλάδων της σήραγγας για μείωση της ηχητικής όχλησης.
Τοποθέτηση δονησιογράφων και ολοήμερη καταγραφή των φυσικών θορύβων και των θορύβων κυκλοφορίας της Ε.Ο. στις πλησιέστερες κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ