Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Oι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στο Αγρίνιο (φωτο-videο)

Στην πλατεία Δημοκρατίας έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών σωματείων του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην πλατεία Παναγοπούλου (σιντριβάνι) πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή δημοσιουπαλληλικών σωματείων. Αξίζει να...σημειωθεί πως και οι δυο συγκεντρώσεις δεν είχαν τον αναμενόμενο κόσμο. Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές η ΑΔΕΔΥ είχε αξιοπρεπή συμμετοχή παρά τα προβλήματα που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα τοπικά..
Στην πλατεία Δημοκρατίας κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μιχ. Κατσιγιάννης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Αιτωλ/νία, ενώ χαιρετισμοί έγιναν από τους Σπ. Κοτοπούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Αιτωλ/νίας, Θ. Τόλη, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ και Ι. Τσούνια από το Μέτωπο Σπουδαστών.
Λίγο αργότερα, ξεκίνησε στο σιντριβάνι και η συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ.
Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση έκαναν ο Π. Ζήσογλου, γραμματέας της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών και ο Δημ. Τσιάντας, πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγρινίου, που περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας στην περιοχή, προβλέποντας μάλιστα ακόμη και τραγικές εξελίξεις: «Θα θρηνήσουμε θύματα» είπε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο κ. Γαλατάς, πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου στην Ευρώπη και ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που πυροδοτούν πολέμους και δημιουργούν καράβια προσφύγων. Αναφέρθηκε ακόμη στις επιπτώσεις των μνημονίων και στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στη χώρα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, για να καταλήξει πως η νέα κυβέρνηση έχει δημιουργήσει προσδοκίες για ανάσχεση της κρίσης. «Οι εκπρόσωποι όμως των διεθνών τοκογλύφων αλλά και τα παπαγαλάκια των συστημικων ΜΜΕ επιχειρούν να πνίξουν το δικαίωμα του λάου να αγωνίζεται να αλλάξει τη ζωή του. Τα τελεσίγραφα και οι εκβιασμοί κλιμακώνονται . Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπροστά σε αυτό το ρευστό σκηνική δεν πρέπει να παρακολουθεί αμήχανα αυτές τις εξελίξεις.» είπε ακόμη ο κ. Γαλατάς.
Μετά τις ομιλίες στις δυο συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ