Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κατηγορούν τον δήμαρχο Θέρμου για ατυχή δήλωση και «κομματικό εναγκαλισμό»

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Απριλίου με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, η μείζον αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου ασκεί έντονη κριτική στον δήμαρχο κ. Κωνσταντάρα για σχετική ανάρτηση που έκανε με σχόλια στο facebook:
Αναλυτικά:
«Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα: «Ψήφισμα για  την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Στη συνεδρίαση πέραν των Δημοτικών Συμβούλων παρίστατο και τοποθετήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα ο Γραμματέας και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης Θέρμου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε θέμα απο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα Θεόδωρο για το κείμενο που ανάρτησε στον  προσωπικό του λογαριασμό  του facebook o Δήμαρχος κ. Κωνσταντάρας Σπύρος. Το κείμενο ήταν το εξής:
«Κάποιοι αναρωτήθηκαν για την ανάρτηση μου μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές που έγραψα ότι "Έχω ήσυχη την συνείδηση μου". Σήμερα μετά την απόφαση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αρπαγής των διαθεσίμων των δήμων δυστυχώς επιβεβαιώνεται αυτο που Εννοούσα.  Οι Έλληνες επέλεξαν την χρεοκοπία . Μια νεα 21η Απριλίου ανέτειλε…!!!!ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ!»
Ειπώθηκε ότι το κείμενο αυτό προσβάλει όλο το Δήμο, καθότι αναφέρεται σε μια Κυβέρνηση η οποία πρόσφατα εκλέχτηκε από τον Ελληνικό λαό με δημοκρατικές διαδικασίες. Τονίστηκε ότι με το κείμενο αυτό, ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας, θέτει τις βάσεις  για πιθανό «κοκκίνισμα» του Δήμου όπως ανέφερε ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσαρός Αριστείδης και  τορπιλίζει την συνεργασία του Δήμου με την Κυβέρνηση.  Ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Θέρμου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φέρρας Ευάγγελος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Τοπικής Οργάνωσης για την επίλυση σειράς θεμάτων του Δήμου, προσκομίζοντας στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου υπομνήματα με θέματα του Δήμου τα οποία υπέβαλε η Τ.Ο. σε Υπουργούς της Κυβέρνησης.   Ζητήθηκε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα Θόδωρο, από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους, ο Δήμαρχος  να ανασκευάσει ή να ανακαλέσει την συγκεκριμένη δήλωσή του
Παρόλη την επιμονή μας, ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τον κομματικό εναγκαλισμό του με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.  Αν αύριο ένα κυβερνητικό στέλεχος επισκεφθεί το δήμο μας,  άραγε θα κάνει τους ίδιους χαρακτηρισμούς ο Δήμαρχος ή θα σπεύσει να φωτογραφηθεί μαζί του, με δημοσίευση της φωτογραφίας στον προσωπικό του λογαριασμό; 
Τέτοιες συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς  από τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας είναι πρωτόγνωρα πράγματα  για τον τόπο μας, καθότι σε εποχές σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης, ποτέ στο Δήμο μας δεν είδαμε παρόμοιες ενέργειες από τους προηγούμενους Δημάρχους.
 Δεν γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι εκπροσωπεί όλο το Δήμο; 
Δεν είναι Δήμαρχος μιας παράταξης, είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών.
 Ας  το συνειδητοποιήσει αυτό επιτέλους ένα χρόνο μετά την εκλογή του. 
Για το θέμα: «ψήφισμα για  την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος»διαμορφώθηκαν τρεις προτάσεις:
1.      Πρόταση όπως ακριβώς διατυπώθηκε απο την Κεντρική Ενωση  Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. 
2.      Λόγω της δυσμενούς κατάστασης που υπάρχουν στα οικονομικά της Χώρας να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή των χρημάτων αυτών. Η πρόταση αυτή ήταν κοινή ανάμεσα σε Δημοτικούς Συμβούλους τόσο της πλειοψηφίας όσο και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
3.      Ψήφισμα, που εισηγήθηκε ο αρχηγός του Συνδυαμού της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης και στο οποίο έλεγε ΟΧΙ στην χρησιμοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων από την Κυβέρνηση,…… κ.λπ.
Στην ψηφοφορία πλειοψήφησε η πρώτη πρόταση.»
Οι ψήφοι ήταν 11-7
Με πληροφορίες από το http://www.agriniopress.gr/ -

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ