Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Και με τη βούλα της Βουλής οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – 157 “ναι” από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

Με τις  157  ψήφους των  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκότησης «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική  Διακυβέρνηση  –  Αποκατάσταση  αδικιών  και  άλλες  διατάξεις».  Κατά του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναπρόσληψη και την...
αποκατάσταση των περίπου 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ (79) που είχαν ζητήσει και την ονομαστική ψηφοφορία, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» (18), ενώ το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας σύγκρουση συμφερόντων του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Να σημειωθεί ότι συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων και στο σύνολο και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 2 το ξημερώματα της Τετάρτης.
Νωρίτερα είχε ξεσπάσει σκληρή κόντρα μεταξύ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού και εισηγητή του νομοσχεδίου Γιώργου Κατρούγκαλου, με αιχμή το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων.
Μέσα Μαΐου οι επαναπροσλήψεις – Τι άλλο ρυθμίζει το νομοσχέδιο
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επαναπροσλήψεις και η αποκατάσταση των περίπου 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου που προβλέπεται από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ θα ξεκινήσουν περί τα μέσα Μαΐου. Ανάμεσα τους είναι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, δημοτική αστυνομία, σχολική φύλακες κ.ά. Όπως προβλέπεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το συνολικό κόστος των επαναπροσλήψεων θα ανέλθει σε περίπου 72 εκατ. ευρώ ετησίως.
Παράλληλα με το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:
-Επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία και με αλλαγή της τελευταίας στιγμής κατά τη συζήτηση του ν/σ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αντί για την αρχική ρύθμιση η οποία προέβλεπε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα επανέλθουν όλοι, ένας αριθμός 350 ατόμων, από τους 1540 να παραμείνει στην ΕΛΑΣ και να καλύψει συγκεκριμένες θέσεις ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Οι υπόλοιποι μπορούν να επιστρέψουν στο δήμο που ανήκαν ή  να τεθούν στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών. Προσπαθήσαμε  ο κανόνας να μην είναι η αναγκαστική επιλογή αλλά το συμφέρον των πολιτών».
-Προβλέπεται ότι θα προσληφθούν  οι περίπου  6.000 αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.
-Θα αναζητούνται πλέον αυτεπάγγελτα από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση:
-Καταργείται η πολιτική επιστράτευση
-Επιδιώκεται ο εξορθολογισμός του πειθαρχικού δικαίου - επανέρχεται το τεκμήριο της αθωότητας  ενώ καθιερώνονται ή επεκτείνονται δικαιώματα των πολιτών στις καθημερινές συναλλαγές τους με την διοίκηση και εισάγονται μέτρα επιτάχυνσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ιδίως με θεσμούς και διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ