Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Τελεσίγραφο Μαξίμου: «Αν δεν μας δώσει χαλάρωση η ΕΚΤ, δεν παίρνουμε κανένα μέτρο»

Ρελάνς στις πιέσεις των δανειστών κάνει το μέγαρο Μαξίμου στέλνοντας το δικό του τελεσίγραφο: «Αν δεν υπάρξει διαβεβαίωση για χαλάρωση από ΕΚΤ δεν παίρνουμε κανένα μέτρο» έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα στο κενό».
Το μήνυμα αυτό έρχεται προφανώς ως απάντηση στον Μπενουά Κερέ, μέλος του... εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος νωρίτερα από τις Βρυξέλλες είπε προς την Αθήνα: «Η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει το όριο αγοράς εντόκων γραμματίων από τις τράπεζες εφόσον είμαστε κοντά σε συμφωνία».

Θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο αλλά όχι λεπτομερώς

Την ίδια ώρα, σε διευκρινίσεις αναγκάστηκε να προβεί το μέγαρο Μαξίμου, με την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι θα συζητηθεί μεν το πολυνομοσχέδιο, αλλά όχι λεπτομερώς.

Οι διευκρινίσεις, έρχονται προφανώς μετά από αντιδράσεις υπουργών, οι οποίοι άκουσαν ότι δεν θα συζητηθεί καθόλου το πολυνομοσχέδιο και εξέφρασαν την δυσφορία τους.

Οι κυβερνητικές πηγές έσπευσαν, λοιπόν, να τονίσουν:

«Θα συζητηθεί το περίγραμμα του νομοσχεδίου στο πλαίσιο της εισήγησης του πρωθυπουργού για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, όχι όμως διάταξη διάταξη διότι μένει να οριστικοποιηθεί η τελική του μορφή ενόψει και των διαβουλεύσεων που είναι σε εξέλιξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ