Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου με τη Αν. Υπουργό Εργασίας

Με την αν. Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου καλωσόρισε την αν. Υπουργό, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στα υψηλά επίπεδα ανεργίας που καταγράφονται σε όλο το Δήμο, αποτέλεσμα των σοβαρών προβλημάτων που προκαλούνται σε κάθε... τομέα παραγωγής λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης. Όπως σημείωσε ο Νίκος Καραπάνος, τόσο ο πρωτογενής τομέας όσο και ο επιχειρηματικός και εμπορικός κλάδος, αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα πλέον ζητήματα βιωσιμότητας, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε στην κυρία Αντωνοπούλου την εξαίρεση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, παρά το γεγονός ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις ένταξής του σε αυτά. Ακολούθως, αναφέρθηκε και στις κοινωνικές δομές (ΚΔΑΠ και «Βοήθεια στο Σπίτι»), οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα καθυστερήσεων στην καταβολή της χρηματοδότησής τους.
Απαντώντας η Αν. Υπουργός, σημείωσε ότι η εφαρμογή των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας (η οποία επεκτάθηκε σε 8μηνη διάρκεια) έχει πιλοτικό χαρακτήρα, με στόχο την επέκταση της έως το τέλος του 2016 σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ