Τρίτη 26 Απριλίου 2016

"Διαβουλεύσεις" με απολύσεις, νέες περικοπές και σκληρά μέτρα στο βάθος


Καμία συμφωνία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΔΝΤ και την Ελληνική κυβέρνηση, για το έξτρα πακέτο μέτρων που αφορά το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018.
Τα «προληπτικά μέτρα», ύψους 3,6 δις αποτελούν απαίτηση του ΔΝΤ για να κλείσει η αξιολόγηση, και θα ενεργοποιείται αυτόματα σε...
περίπτωση αποκλίσεων, αφού εξασφαλίσει νομοθετική ισχύ.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το δεύτερο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει τα εξής:
- αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ από το 13% στο 24%
- μειώσεις των κύριων συντάξεων
- απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
- περικοπές μισθών στο Δημόσιο
- πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο
- κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ του 6% (φάρμακα, βιβλία, θέατρα).
Όπως αναφέρει ανώτερη κυβερνητική πηγή, στην naftemporiki.gr, χθες αργά το βράδυ «δεν υπήρξε ακόμη κατάληξη στο θέμα των προληπτικών μέτρων» και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και σήμερα.
Ο στόχος, είναι η ύπαρξη συμφωνίας μέσα στην εβδομάδα ώστε να συγκαλεστεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη.
Νέος γύρος έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη προκειμένου να βρεθεί νομική φόρμουλα που να δεσμεύει την κυβέρνηση για τη λήψη αυτών των πρόσθετων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ