Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

«Όχι» των θεσμών στο αίτημα Φίλη για προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών


«Όχι» είπαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν, στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη αναφορικά με το αίτημα του για μόνιμες προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας.
«Αναφορικά με την ανάγκη μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επέμεινε στις θέσεις του. Από την πλευρά τους οι θεσμοί συνέδεσαν το θέμα αυτό με...
την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που διεξάγεται σε κεντρικό επίπεδο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επί του θέματος.
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «μετά και τη σημερινή διαβούλευση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη με τους θεσμούς σε ανώτατο επίπεδο, διαπιστώθηκε πρόοδος των συζητήσεων σε αρκετά σημεία που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ που θα αποτιμούν τη σημερινή κατάσταση του σχολείου στα χρόνια της κρίσης και δεν θα αποτελούν γραμμική συνέχεια της έκθεσης του 2011. 
Οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ θα συνταχθούν σε δύο φάσεις, τον Ιούνιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017. Η διαβούλευση για τη ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων καθημερινής λειτουργίας της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ