Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Αδίστακτοι οι επικυρίαρχοι επιμένουν στην σταύρωση!


Γράφει ο Μαγια
Οι επικυρίαρχοι επιμένουν ή μάλλον κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επαληθευτεί το ρηθέν υπό του Ε. Τσακαλώτου, πως «αν φτάσουμε Μάιο και δεν υπάρχει συμφωνία, καήκαμε».
Ο νέος εκβιασμός, μέσω του «αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης», του διαβόητου «κόφτη», σφίγγει θανάσιμα τον βρόχο, και η κυβέρνηση σε μια κίνηση, που περνάει επικοινωνιακά το μήνυμα της επείγουσας κατάστασης, αναγκάζεται να «σκουπίσει» τα διαθέσιμα των νοσοκομείων, της Βουλής και προσεχώς του ΕΟΠΥΥ, δημιουργώντας κλίμα που θυμίζει το περσινό καλοκαίρι.
Μέχρι τις αρχές Ιουνίου αρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος, ο οποίος παραδέχτηκε, πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα αποθεματικά φορέων, ώστε...
να τηρήσει τις υποχρεώσεις της εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.
«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι», επισημαίνεται αρμοδίως, «αλλά καθώς περνάει ο καιρός χωρίς να κλείνει η αξιολόγηση θα μπορούσαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα διχασμένο γιατί άλλα θέλει και άλλα αναγκάζεται να κάνει. Ωστόσο, δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ να πορεύεται έτσι, δηλαδή με ρητορική αντίστασης και πρακτική συμβιβασμών. Η συμφιλίωση με την πραγματικότητα είναι η μία λύση. Η σύγκρουση με στόχο την ανατροπή της είναι η άλλη. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.
Πλέον το δίλημμα είναι σαφές. Είτε η κυβέρνηση θα συμφωνήσει με τους αδίστακτους δανειστές και θα συνεχίσει στον ολέθριο δρόμο των προκατόχων της, είτε θα στρίψει δια του αρραβώνος, με δημοψήφισμα ή εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ