Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ιωάννινα: Οι πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Κατσικά απέκλεισαν την Εγνατία Οδό [PHOTOS]

Για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό στον Κατσικά θέλησαν να δείξουν την αγανάκτησή τους για τις... δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στον συγκεκριμένο χώρο .



Ετσι μετά την προ ολίγων ημερών πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στον οικισμό του Κατσικά, oι πρόσφυγες μαζί με αλληλέγγυους σήμερα το απόγευμα  έκλεισαν και τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας  της Εγνατίας  στο ύψος του Κουτσελιού καθώς και τους  παράδρομους   αυτής .

Στο σημείο όπου πραγματοποιούν την καθιστική διαμαρτυρία βρίσκεται πλησίον του σημείου όπου απο εχθές είναι σταθμευμένα τα 6 λεωφορεία με τους 380 πρόσφυγες απο το Κουτσόχερο Λάρισας.
Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και της Τροχαίας για την αποφυγή προβλημάτων στον αυτοκινητόδρομο.
Νωρίτερα στο εσωτερικό του καταυλισμού σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ομάδων προσφύγων με αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι .
Εν  τω μεταξύ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το  που τελικώς θα μεταφερθούν , με το σενάριο της μεταφοράς τους στην πρώην Μαθητική Εστία Τσεπελόβου να μη φαίνεται πραγματοποίησιμο ,καθώς αν και σήμερα  το πρωί εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ένας αριθμός προσφύγων εκεί,  στο σύνολό τους οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να χωριστούν .
Οι εργασίες πάντως στην Μαθητική Εστία Τσεπελόβου ,δυναμικότητας 150 ατόμων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς ,σήμερα ανέλαβαν έργο οι ελαιοχρωματιστές και όλα δείχνουν πως είναι θέμα των επόμενων 24ώρων να καταφθάσουν  στην περιοχή πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ