Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Αγρίνιο: Κατάληψη του Τμήματος ΔΠΦΠ από φοιτητές

koi-panaipistimio-DPFP-katalipsi
Στην κατάληψη του Τμήματος ΔΠΦΠ προχώρησε σήμερα ομάδα φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που λειτουργεί στο Αγρίνιο. Θρυαλλίδα της εξέλιξης αυτής, πέραν της δεδομένης και συνολικής υποβάθμισης των Τμημάτων του Αγρινίου, ήταν ότι ο Κοσμήτορας της... Πολυτεχνικής Σχολής, ζήτησε την αποσύνδεση του Τμήματος από αυτήν, την στιγμή που είναι γνωστό εδώ και χρόνια το πάγιο αίτημα για μετονομασία του Τμήματος σε Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Στις ανακοίνωση τους οι καταληψίες φοιτητές, αναφέρουν:
«Οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να δράσουμε είναι σύνθετες. Χαρακτηρίζονται από γενικευμένη υποβάθμιση κάθε έκφανσης της κοινωνίας, πράγμα αντικειμενικό από τη στιγμή που κινητήριος μοχλός είναι το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Πόλεμοι, προσφυγιά, απεργία, πείνα, εξαθλίωση καθώς και τσάκισμα κάθε κεκτημένου του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι τα φυσικά αποτελέσματα του πολιτικού και οικονομικού συστήματος που λειτουργεί με αυτό ον τρόπο.

Πιστός ακόλουθος αυτής της πολιτικής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τη σειρά της διαλύει ότι έχει απομείνει. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η περαιτέρω υποβάθμιση της παιδείας.

Τα τελευταία χρόνια η συνεχής υποχρηματοδότηση της Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση των σπουδών, καλλιεργούν το έδαφος για πανεπιστήμια-επιχειρήσεις. Οι απόφοιτοι των οποίων θα αποτελούν το ευέλικτο εργατικό δυναμικό που θα καλύπτει εκάστοτε ανάγκες της αγοράς κι όχι ολοκληρωμένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα το Τμήμα μας από την πρώτη από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ήρθε αντιμέτωπο σε μια σειρά από προβλήματα. Η συνολικότερη κατάσταση σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη διάθεση των πανεπιστημιακών αρχών αλλά και των τοπικών φορέων που αρνούνται πεισματικά να αφήσουν το Τμήμα να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ακαδημαϊκά, έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου αυτή τη στιγμή δεν έχουμε:
*Φοιτητική μέριμνα
*Υλικοτεχνικές υποδομές
*Επαγγελματικά δικαιώματα αντίστοιχα του προγράμματος σπουδών
Αποκορύφωμα της απαξίωσης και της υποβάθμισης του Τμήματος αποτελεί η τελευταία απόφαση της συνέλευσης καθηγητών, έπειτα από άρνηση της Κοσμητείας για την προώθηση του φακέλου της μετονομασίας, για μετατροπή του οδηγού σπουδών από 5ετούς φοίτησης σε 4ετούς,το οποίο στην ουσία “κρεμάει” τους αγώνες που πραγματοποιούνται τόσα χρόνια από φοιτητές.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, προχωράμε στην κατάληψη του Τμήματος ΔΠΦΠ από την Τρίτη 5/4/2016 με σκοπό να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα μας αλλά και να μετατρέψουμε το πανεπιστήμιο σε ένα χώρο αγώνα και ουσιαστικής πολιτικής συνδιαλλαγής, μέσω του οποίου θα διεκδικήσουμε τα πάγια αιτήματα του φοιτητικού κινήματος αλλά και συνολικότερα τους όρους της ζωής μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

*Μετονομασία του ΤΔΠΦΠ σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

*Αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα με τα υπόλοιπα Τμήματα Μηχ. Περιβάλλοντος

*Δημόσια και Δωρεάν φοιτητική μέριμνα

*Παραμονή του 5ετούς σπουδών στο Τμήμα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΠΦΠ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ