Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Αύριο η 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - Ποιοι θα συμμετάσχουν


Με 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 7 Απριλίου συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις πόλεις της χώρας
Καλώντας τους εργαζομένους σε «ξεσηκωμό», η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" της...συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
«Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ καλεί και σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.
Στην απεργία μετάσχει ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΟΛΜΕ και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Ακυρώνονται πτήσεις

Στην απεργία λαμβάνει μέρος και η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πτήσεις. Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 12.01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη)


Λόγω της συμμετοχής του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η Olympic Air αναγκάζεται να ακυρώσει 36 σκέλη πτήσεων την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, ως κάτωθι:

Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις της Olympic Air στις 7 Απριλίου 2016:

ΟΑ 060 Αθήνα – Πάρος
ΟΑ 061 Πάρος – Αθήνα
ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος
ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα
ΟΑ 064 Αθήνα – Πάρος
ΟΑ 065 Πάρος – Αθήνα
ΟΑ 004 Αθήνα – Νάξος
ΟΑ 005 Νάξος – Αθήνα
ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος
ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα
ΟΑ 066 Αθήνα – Πάρος
ΟΑ 067 Πάρος – Αθήνα
ΟΑ 070 Αθήνα – Σύρος
ΟΑ 071 Σύρος – Αθήνα
ΟΑ 042 Αθήνα – Μήλος
ΟΑ 043 Μήλος – Αθήνα
ΟΑ 018 Αθήνα – Ικαρία
ΟΑ 019 Ικαρία – Αθήνα
ΟΑ 056 Αθήνα – Κύθηρα
ΟΑ 057 Κύθηρα - Αθήνα
ΟΑ 024 Ρόδος – Καστελόριζο
ΟΑ 025 Καστελόριζο – Ρόδος
ΟΑ 090 Ρόδος – Κάρπαθος
ΟΑ 090 Κάρπαθος – Κάσος
ΟΑ 090 Κάσος – Σητεία
ΟΑ 091 Σητεία – Κάσος
ΟΑ 091 Κάσος – Κάρπαθος
ΟΑ 091 Κάρπαθος – Ρόδος
ΟΑ 094 Ρόδος – Κάρπαθος
ΟΑ 095 Κάρπαθος – Ρόδος
ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος
ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα
ΟΑ 020 Αθήνα – Αστυπάλαια
ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα
OA 096 Αθήνα – Κάρπαθος
ΟΑ 097 Κάρπαθος – Αθήνα
Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:

Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί από την αεροπορική εταιρεία από την οποία έχει εκδώσει εισιτήριο.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Στην απεργία θα μετάσχει και η ΕΣΗΕΑ, που καλεί τους δημοσιογράφους σε ιδιωτικά και δημόσια μέσα να απεργήσουν.
Η απεργία των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής και αφορά όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και τα Γραφεία Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα επιτρέψουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στη 1.15 με 1.30μμ, και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 8 με 8.15 το βράδυ.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς θα κινηθούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ