Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

      Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεση που είναι αφιερωμένη στον λαϊκό αγωνιστή, στον κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη, στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου.
   Η έναρξη της έκθεσης έγινε με ομιλία από την....
Πένυ Τριάντη, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδος του ΚΚΕ. Η οποία στην ομιλία της τόνισε:
«Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις και ιδίως μέσα από το σπάνιο αρχειακό υλικό που εκτίθεται θέλουμε να τιμήσουμε αλλά και να γνωρίσουν όλοι και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά με τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη που στις 30 του Μάρτη του 1952, μέρα Κυριακή, στήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα μαζί με τους συντρόφους του».
   Στη συνέχεια ανέφερε την αιτία που χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές έμειναν όρθιοι σε όλες της συνθήκες του αγώνα: «Αν έχεις συνειδητοποιήσει το δίκιο και αποφασίσεις να παλέψεις για αυτό, αν έχεις καταλάβει ποιο είναι το ταξικό σου συμφέρον και ποια η αποστολή σου, αν έχεις αποφασίσει όχι γενικά να ζήσεις όπως να ναι, αλλά να ζήσεις για τα υψηλότερα και πιο ευγενικά ιδανικά, τότε δεν σε τρομάζουν οι κακουχίες, οι στερήσεις, η τρομοκρατία, ακόμη και ο θάνατος. Τότε περιφρονείς αυτούς που σε καλούν να σκύψεις το κεφάλι»,
   Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τα παρακάτω λόγια: «Στο πρόσωπο του Ν . Μπελογιάννη τιμάμε όλους τους ήρωες του Κόμματος και της τάξης μας, όλους τους λαϊκούς ανθρώπους που πάλεψαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμή για μας είναι η συνέχιση της πάλης αταλάντευτα, κόντρα στο ρεύμα, παρά τις δυσκολίες, με πείσμα και πίστη στην τελική νίκη».
  Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 20/4, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται τη Δευτέρα 18/4 με προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», ώρα 19:15, στο χώρο της έκθεσης.
  Ώρες λειτουργίας: 10.00 -13.00 & 18.00-21.00
  Στο χώρο λειτουργεί και έκθεση βιβλίου.
  Τηλ. για πληροφορίες και οργάνωση ξεναγήσεων: 698 3748 575

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ