Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Δημήτρης Κυριακίδης: ''Δικαιώθηκα που ήρθα στον Παναιτωλικό''

Καλεσμένος της εκπομπής ''ΟΛΑ Sports by night'' και του Παρασκευά Μάζη στη συχνότητα του ''Αχελώος fm 98.4'' βρέθηκε ο Super... Star της φετινής σεζόν του Παναιτωλικού, Δημήτρης Κυριακίδης, σε μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης. 
Πως ξεκίνησε, τα επαγγελματικά βήματα, οι εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναιτωλικού και ο... κρυφός πόθος να αγωνιστεί με την φανέλα την Εθνική Ελλάδος, είναι μερικά από τα κύρια σημεία της παρακάτω συνέντευξης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Πρώτη επαφή με το άθλημα από τους νέους του Νέστου Χρυσούπουλης: Ναι, εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα. Εκεί συνειδητοποίησα πως θέλω να ασχοληθώ για τα καλά με τον αθλητισμό και μάλιστα μέσα από τη θέση του τερματοφύλακα. Με βοήθησαν κάποιοι προπονητές ενώ προχώρησα γρήγορα στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Όταν έχω χρόνο βλέπω -ακόμη και τώρα- την πορεία της ομάδας του Νέστου Χρυσούπολης και είναι αλήθεια πως αν δεν ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Πραγματικά, άτυχος τη φετινή σεζόν λόγω αυτού. Από την άλλη έχω να πω ότι έκανε μία αξιοπρεπέστατη προσπάθεια. 

-Το Deal με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και το πως ένιωσες: Εκείνη τη χρονιά στην Δ' Εθνική ήμουν και στην ΕΠΣ Καβάλας, προχωρήσαμε και πήγαμε στους τελικούς. Όταν φτάνεις ως εκεί υπάρχουν διάφοροι μάνατζερ που παρακολουθούν νεαρούς παίχτες κι έτσι έτυχε και στη δική μου περίπτωση, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα να βρεθούν άνθρωποι και του ΠΑΟΚ. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για εμένα, έγιναν όλα πολύ γρήγορα αν σκεφτείτε πως ήμουν για 3 χρόνια στην ομάδα του Νέστου και δεν το περίμενα, αλλά νομίζω πως είναι χαρά για τον κάθε ποδοσφαιριστή, να προχωρά και να παίρνει τέτοιες σημαντικές εμπειρίες. Βέβαια, δεν είχα καταφέρει να αγωνιστώ παρά σε έναν αγώνα, στο Κύπελλο επί του Θρασύβουλου Φυλής, χωρίς να νιώθω αδικημένος. Ένας νέος τότε, ξεκινούσε να μάθει και να λειτουργεί επαγγελματικά, ήταν απόλυτα λογικό να μην αγωνιστώ σε αρκετούς αγώνες, δούλεψα και έφτιαξα πράγματα για τις επόμενες σεζόν. 

-Δανεικός σε Αγροτικό Αστέρα και Πανσερραϊκό: Σίγουρα, με βοήθησαν και οι δυο ομάδες, έκανα τα πρώτα μου σταθερά βήματα, όχι, όμως σε θέμα προπόνησης, όσο αγωνιστικά. Νομίζω, πως είναι καλό για τον κάθε ποδοσφαιριστή όταν δε μπορεί να παίξει σε μία ομάδα να πηγαίνει κάπου αλλού. Καλές οι προπονήσεις αλλά δεν πρέπει να μένεις ως εκεί. Έχω δει αγώνες και των δυο, γενικά το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πέσει, όταν ήμουν εκεί εγώ είχε σαφώς μεγαλύτερο ανταγωνισμό πλέον και οι δυο έχουν αρχίζει από το μηδέν και χρειάζεται σχετικός χρόνος επιστροφής στα παλιά.

-Επόμενη στάση, αυτή του Λεβαδειακού για τρεις σεζόν: Ένας τερματοφύλακας όταν αγωνίζεται μόνο καλό του κάνει, εμπιστοσύνη σε χέρια και πόδια. Η πρώτη χρονιά ήταν στη Β' Εθνική, δύσκολη αλλά στο τέλος καταφέρουμε να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία. Η δεύτερη σεζόν ήταν εξίσου δύσκολη καθώς η ομάδα έπαιζε Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή μαζί με τη Δόξα Δράμας, στο τέλος εμείς καταφέραμε να παραμείνουμε και σχετικά χωρίς μεγάλο άγχος. 

-Europa League - Μπαράζ Παραμονής και Τελικός Κυπέλλου με τη Ξάνθη: Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, η πρώτη μου στη Ξάνθη, η σεζόν άρχισε με παιχνίδια για την Ευρώπη, με αποκορύφωμα να παίξουμε με τη Σταντάρ Λιέγης δυο αγώνες και με καλές εμφανίσεις, όμως η σεζόν δεν κύλησε και πολύ καλά, ώσπου δώσαμε αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και παρά τις δυσκολίες τότε συνεχίσαμε στην Α' Εθνική. Την επόμενη σεζόν, φτάσαμε ως και τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, πραγματικό άλμα.

-Μετά τον Ράφαελ Μπρακάλι ο Δημήτρης Κυριακίδης: Νιώθω πολύ καλά, γενικά είμαι άνθρωπος που βάζει στόχους και δεν θέλει να μένει στάσιμος, έφυγα από μία ομάδα με την οποία έπαιξα και στον τελικό του Κυπέλλου, ήταν μία μεγάλη πρόκληση και επιτυχία να είσαι κόντρα στον Ολυμπιακό. Εγώ, δε έμεινα εκεί ήθελα να αλλάξω σελίδα. Δικαιώθηκα που ήρθα στον Παναιτωλικό, ομάδα με υγεία, όπως και η Ξάνθη. Ο Παναιτωλικός, έχει τις εγκαταστάσεις, έχει έναν κόσμο που ζει για το ποδόσφαιρο, αυτό για τον κάθε ποδοσφαιριστή είναι ότι καλύτερο, περπατάς στο δρόμο και βλέπεις την αγάπη του κόσμου. Έχεις παραπάνω όρεξη και φιλοδοξίες και πέραν των προσωπικών στόχων παίζεις και για τον κόσμο. 

-Πλέι οφ και Παναιτωλικός: Θεωρώ, πως φέτος στεναχωρήσαμε τον κόσμο και δεν τον είχαμε δίπλα μας, όπως θα θέλαμε και όπως τον είχαμε τις άλλες χρονιές. Η προηγούμενη χρονιά πολύ καλή με έμπειρους ποδοσφαιριστές αν και στο τέλος δε πέτυχε το στόχο της. Βάση αυτού φέτος ο κόσμος, οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση περίμενε μία παρουσία -αν όχι καλύτερη- στα ίδια επίπεδα. Το καλοκαίρι θέσαμε ως στόχο να παίξουμε ένα καλό ποδόσφαιρο, να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας και να ικανοποιήσουμε και τον κόσμο. Εννοείται, πως θέτεις έναν στόχο, αλλά πρωταρχικό να απομακρυνθείς από την επικίνδυνη ζώνη. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και αρκετές ομάδες θέλουν να ξεφύγουν. Αν δεν το κάνεις νωρίς θέλεις δε θέλεις τρέχεις στη συνέχεια. Εμείς, ως ομάδα το κάναμε ειδικά στα δυο σερί ματς με Πανθρακικό και Βέροια, έπειτα παίξαμε απελευθερωμένα και πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο και έτσι ήρθε η σωτηρία της ομάδας. 

-Μικροπροβλήματα τραυματισμού και ο κ. Πόντες επέμενε με Στεφανάκο: Τραυματισμούς δεν είχα, δόξα το θεό η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά. Από εκεί και πέρα ο προπονητής επιλέγει ποιοι θα ξεκινήσουν κάθε φορά, ήταν δύσκολη αρχή, άλλαξα ομάδα, νέοι παίχτες, νέος προπονητής, μπορεί να μην ξεκίνησα βασικός, αλλά και κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο πως θα παίζει για πάντα βασικός, έκανα ότι χρειαζόταν στις προπονήσεις για να φτάσω ως εδώ.

-Με Νταλακούρα και την έλευση Μαντζουράκη αλλαγή ψυχολογίας: Κοιτάξτε, εμείς ως ποδοσφαιριστές πρέπει να δίνουμε βαρύτητα στο αγωνιστικό κομμάτι. Η διοίκηση αποφάσισε πως πρέπει να αλλάξει προπονητή και από τη στιγμή που έγινε η ομάδα άλλαξε πρόσωπο. Πρόεδρος και διοίκηση δικαιώθηκαν μέσα από αυτή την επιλογή που έκαναν. 

-Βορειοδυτικό ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα: Είχα ενημερωθεί για το τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, όλη την εβδομάδα ξέραμε ότι είναι ένα γειτονικό ντέρμπι και εκείνη τη μέρα νομίζω πως έκανα αυτό που έπρεπε, πήραμε μία σπουδαία νίκη, δώσαμε χαρά στο κόσμο κόντρα σε μία ομάδα πάντα ανταγωνιστική, μεγάλη χαρά για όλη την οικογένεια του Παναιτωλικού. 

-Για το Παναιτωλικός - Ατρόμητος: Νομίζω, ότι σαν ομάδα παρουσιαστήκαμε αρκετά ανταγωνιστική, ένα νωθρό ξεκίνημα στα 10 πρώτα λεπτά και στα 5 με 7 λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο, δε ήμασταν αυτοί που έπρεπε εκεί πάνω δεχθήκαμε και το γκολ σε πολύ κακό σημείο, αλλιώς να πηγαίναμε στο ημίχρονο με το 0-0 και έπειτα να φτιάχναμε τις αλλαγές και το πλάνο. Στην επανάληψη, ειδικά από το 70΄και μετά κυριαρχήσαμε, έπαιζε μία ομάδα στο γήπεδο, ο Παναιτωλικός, δημιουργώντας τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες. Χάσαμε, ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσαμε τουλάχιστον να πάρουμε τον έναν βαθμό.

-Με Ολυμπιακό εντός και Ηρακλή εκτός: Αν κερδίσαμε τον Ατρόμητο, θα υπήρχαν μαθηματικές ελπίδες για πεντάδα, τώρα όλα τελείωσαν αλλά το παιχνίδι από μόνο του τα λέει όλα. Συγκεντρωμένοι, να το απολαύσουμε, χωρίς άγχος κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Εμείς είμαστε καλά αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, αν είναι δυνατόν με δυο νίκες. Δε με φοβίζει κάτι για την αποβολή του πρώτου παιχνιδιού. Ήταν άδικη, αλλά ανήκει στο παρελθόν, τώρα ένα άλλο παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας και όπως προανέφερα θέλουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να παραμείνουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ευρωπαϊκό... κίνητρο αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποβάλουμε το άγχος, να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και πάντα ένας ποδοσφαιριστής δίνει το κάτι παραπάνω απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και πιστεύω πως θα είναι γεμάτο. Ποιος δεν θέλει να δει ένα τέτοιο παιχνίδι; Ελπίζω, να μας βοηθήσει και ο καιρός. 

-Εθνική U21 και Εθνική Ανδρών: Πέρασα από τη παίδων, νέων και ελπίδων σε μικρότερη ηλικία και νομίζω πως θα ήταν καλό να κληθώ στη μεγάλη ομάδα, την Εθνική Ανδρών. Όταν παίζεις σε μία ομάδα δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και σε δεύτερο ρόλο σκέφτεσαι και την παρουσία σου στην Εθνική Ελλάδος. Από εκεί και πέρα εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο, προσπαθώ να δίνω τα καλύτερα, άλλοι πρέπει να κρίνουν ποιος πρέπει να πάει και ποιος όχι. Η απώλεια από μία μεγάλη διοργάνωση, είναι όντως δυσάρεστη. Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ένας σταθερός προπονητής, γίνονται πολλές αλλαγές παιχτών και δεν υπάρχει η χημεία παλιών ετών. Δεν μπορεί να γίνεται κατ' επέκταση ένα καλό σύνολο και αυτό βγαίνει μέσα από τα αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση δεν τάσσομαι υπέρ ενός κλειστού club. Αυτός που αξίζει και φαίνεται να δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην ομάδα που ανήκει τότε θα πρέπει να παίρνει κλήση στην Εθνική. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες ομάδες στο πρωτάθλημα, υπάρχουν πολύ περισσότερες.

 -Grexit... Αθλητικού περιεχομένου: Σειρά πρέπει να μπει, είναι καλό να υπάρχει γενικότερα μια σειρά γενικότερα στη κοινωνία μας, δε περνάμε και τις καλύτερες μέρες, δύσκολες οι εποχές που ζούμε. Είναι πολύ άσχημο, για τις ομάδες, τους προέδρους και τους ποδοσφαιριστές να μην συμμετέχουν οι ομάδες μας, στην Ευρώπη πρέπει να βρεθεί μία άλλου τύπου λύση. Να συνεχίσει και να τελειώσει το Κύπελλο, αδιανόητο να μην έχει ολοκληρωθεί, να μάθουμε το 2016 ποιος θα το κατακτήσει. Επειδή, μπορεί στον τελικό να αναμετρηθούν Ολυμπιακός και Α.Ε.Κ. τι σόι λογική είναι να κλείνουμε την όποια συνέχεια; Είναι κρίμα, για τον Πανιώνιο ή για τον Παναιτωλικό αν ήταν στη θέση του και έβγαινε στην πρώτη πεντάδα και παρόλα αυτά να μην είναι σίγουρος αν θα δώσει το παρόν του χρόνου στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

-Premier League - Λέστερ και... Μουρίνιο: Είναι πολύ τρομερό αυτό που συμβαίνει, μία μικρή ομάδα με ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, παίζοντας με πολύ μεγάλες ομάδες, πραγματικά μεγαθήρια και όμως από την αρχή του πρωταθλήματος δείχνει πολύ συγκεντρωμένη, με μεγάλες νίκες και προσωπικά εύχομαι να το πάρει, το αξίζει. Βάσω τον εαυτό μου, σε περίπτωση που αυτή η ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο Παναιτωλικός και δυο αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν μπροστά και πήγαινε για τον τίτλο. Τεράστιο θαύμα για προπονητή και παίχτες. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, είναι ένας τεράστιος προπονητής, για κάποιους ίσως ο κορυφαίος όλων, σίγουρα θα κοιτάξει να αλλάξει την εικόνα της Μάντσεστερ αλλά πριν δούμε δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, εφόσον πάει τελικά στην Αγγλία και στην Γιουνάιτεντ.

-Primera Division - El Classico - Γιόχαν Κρόιφ: Το είδαμε το παιχνίδι, στο ξενοδοχείο στην Αθήνα, εγώ προσωπικά χάρηκα γιατί υποστηρίζω τη Ρεάλ, ήταν μία τεράστια νίκη. Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα κερδίζει και λόγω αυτού ήταν κάτι παραπάνω από μία νίκη. Δε ξέρω πως θα ήταν αν Μέσι και Ρονάλντο άλλαζαν θέσεις, το μόνο σίγουρο είναι πως είμαι υπέρ του Ρονάλντο, όλα αυτά που έκανε τα έκανε με τη δουλειά, ενώ ο Μέσι όχι πως δε δουλεύει, αλλά πως ο Θεός του έδωσε ένα μεγάλο προσόν, ένα χάρισμα, να διαχειρίζεται τόσο εύκολα τη μπάλα. Πάντα, υπάρχει η σχετική κόντρα αλλά ανάμεσα στους δυο τρίτος δεν χωρεί τόσο εύκολα. Τεράστιες προσωπικότητες μας άφησαν, δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δεν τους γνωρίζει, αυτά υπάρχουν στη ζωή, αναμενόμενο αν και στενάχωρο, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

-Προημιτελικά... CHL - Europa League: Έχει πολύ καλές ομάδες, εγώ υποστηρίζω τη Ρεάλ αλλά όλες είναι πολύ μεγάλες και για αυτό βρίσκονται ως εδώ, περιμένουμε ένα συναρπαστικό διήμερο. Όσον, αφορά το Europa League εκεί που κάποτε θα μπορούσαμε να δούμε μακριά μία ελληνική ομάδα, πιστεύω πως η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει το πάνω χέρι, όχι τόσο η Λίβερπουλ αν και στη μέση υπάρχει ο Γιούργκεν Κλοπ αν και έχει ακόμη δρόμο, μιλάμε για πολύ καλές ομάδες. 

-Τερματοφύλακες του κόσμου: Είναι πράγματι αρκετοί που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν πολλά στις ομάδες τους. Ροζέριο Σένι, Όλιβερ Καν, Σαντιάγκο Κανιθάρες και πόσοι άλλοι, είναι κάτι που το λέω για πρώτη φορά, ως προσωπικότητα κι ένας δεύτερος προπονητής, ο Όλιβερ Καν οι αμυντικοί μόνο που σε κοιτούσε αυτός ο άνθρωπος, τρόμαζαν όλοι, πράγματι ηγετική μορφή για την τότε εποχή, το ίδιο μου αρέσει και ο Ίκερ Κασίγιας, για τον οποίον είχε γίνει ένα σκηνικό το προηγούμενο διάστημα, αν και δεν γνωρίζω τίποτα επί τούτου και δεν θα σταθώ εκεί. Εκείνο, που ξέρω είναι πως αγωνίζεται από 17 χρονών, παίζει χρόνια σε υψηλό επίπεδο, δεν έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτή η θέση τα έχει αυτά, δύσκολα, τώρα δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα, βέβαια για πολλά χρόνια έκανε πρωταθλητισμό, λογικό για 1-2 σεζόν να μην είσαι σε φουλ ρυθμούς, όταν μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτή την εποχή ο Νόιερ ότι καλύτερο υπάρχει, τεράστια προσόντα.

-Συμβόλαιο με Παναιτωλικό - Μελλοντικά σχέδια: Δεν έχει συμβεί καμία επαφή, έχω ακόμη ένα χρόνο, το τι θα γίνει νομίζω είναι νωρίς ακόμα, αυτό που έχει σημασία να τελειώσει η χρονιά, από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει για το καλό όλων των πλευρών. Αν ερχόταν αύριο η ΠΑΕ Παναιτωλικός και μου έλεγε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο με τους ίδιους όρους για πολύ παραπάνω από τον έναν χρόνο, σαφώς και θα μπορούσα να απαντήσω και θα έλεγα ναι, αλλά αυτό που με ρωτάτε είναι κάτι τελείως υποθετικό. Αν δεν γνωρίζαμε το τι σημαίνει Παναιτωλικός, όλοι μας θα νομίζαμε πως βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, είναι πολύ μεγάλη η αγάπη που εισπράττουμε κι εγώ και η οικογένεια μου, όλοι οι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο, αν και στην αρχή που υπέγραψα κάποιοι που δε γνωρίζουν το Αγρίνιο νόμιζαν πως ήταν ήταν χωριό, αλλά κάνουν λάθος. Δε νομίζω πως είμαι πλέον σε θέση για να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού, υπό την έννοια πως αυτό κυρίως γίνεται σε μικρότερη ηλικία, ίσως πέντε χρόνια πριν να είχα μια τέτοια ευκαιρία, ώστε να με μάθουν σχετικά με τη δικής τους νοοτροπία, από την άλλη πλέον υπάρχει και η οικογένεια δεν είμαι μόνος μου και είναι κάτι που εφόσον και εάν έρθει θα το σκεφτείς παραπάνω από μία φορά. Είμαι ένας οικογενειάρχης άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό και για αυτό πάντα πίσω από το τέρμα έχω διάφορα φυλαχτά. Το παν είναι να είμαστε καλά από θέμα υγείας και όλα τα άλλα έρχονται. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον κόσμο, για τα μηνύματά του, πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος,  είναι σημαντικό να σε στηρίζουν ιδίως στις κακές στιγμές, δεν είμαστε ρομπότ οπότε είναι λογικό να έχουμε και κακές, όχι μόνο καλές στιγμές. Οι συμπαίχτες μου καθώς και όλοι οι άνθρωποι εντός της ομάδας με βοήθησαν και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ