Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Πίσω από την Τάξη και την Ασφάλεια τα Βασανιστήρια

Η φετινή μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, έρχεται να μας υπενθυμίσει για μια ακόμη φορά το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο ελληνισμός για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα, δηλαδή το διαμελισμό και την κατοχή της μισής Κύπρου.
Σήμερα που η Aκροδεξιά εμφανίζεται προκλητική στο προσκήνιο με όλα της τα...
παρακλάδια σε πλήρη ανάπτυξη, σήμερα που στο ελληνικό κοινοβούλιο μπαινοβγαίνουν οι εκπρόσωποι της νεοελληνικής καρικατούρας του χιτλερισμού, σήμερα που το κυριότερο κόμμα του συντηρητικού πολιτικού χώρου, η Νέα Δημοκρατία, μιμείται λόγους και απόψεις των πιο ρατσιστικών και σοβινιστικών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, αρνούμενη έτσι την παράδοση που εγκαινίασε από το 1974 ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, σήμερα που σε ευρωπαϊκή κλίμακα παρατηρείται διαρκής συγχρωτισμός ακροδεξιών και νεοφιλελευθέρων δυνάμεων, έρχεται η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος να υπενθυμίσει σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες την ευθύνη που φέρουμε για την καθημερινή υπεράσπιση και ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό και κυρίως στις νεότερες γενιές, ότι η ακροδεξιά εγκληματική συμμορία των επίορκων αξιωματικών, που ανέτρεψε το βράδυ της 21ης Απριλίου 1967 τη νόμιμη κυβέρνηση, σφετερίστηκε στη συνέχεια και το παραδοσιακό σύμβολο της ελληνικής δημοκρατίας, τον αναγεννώμενο από τις στάχτες του Φοίνικα, για να ποδοπατήσει τις στοιχειώδεις ελευθερίες και τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών της χώρας μας με πρόφαση την “ησυχίαν”, την “τάξιν” και την “ασφάλειαν”. Αλλά πίσω από αυτό το τρίπτυχο κρυβόταν ο τρόμος, τα βασανιστήρια και η τρομοκρατία του ελληνικού λαού. Η υπόμνηση αυτή είναι σήμερα εξαιρετικά χρήσιμη και έχει διδακτικό χαρακτήρα, διότι καταδεικνύει την διαχρονική υποκρισία της Ακροδεξιάς περί ασφαλείας. Υπό αυτή την έννοια όσοι επιλέγουν στις μέρες μας ως γλώσσα της πολιτικής πρακτικής τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, αλλά και στη δημόσια συζήτηση, την πολιτική ιδιόλεκτο των Ακροδεξιών, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στη δημοκρατία και τη χώρα.
Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” με αφορμή την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος των πατριδοκάπηλων ακροδεξιών στρατιωτικών καλεί τον ελληνικό λαό σε διαρκεί επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του, για την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ