Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Την Κυριακή των Βαΐων 24 Απρίλη 2016 οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι απεργούνε

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ»
Η ερχόμενη Κυριακή 24/4 και η μεθεπόμενη, 8/5, είναι δύο από τις 8 Κυριακές του χρόνου που προβλέπεται από το νόμο να είναι ανοιχτά τα....
καταστήματα, κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα στην ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Την Κυριακή των Βαΐων 24 Απρίλη 2016 οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι απεργούνε και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι κρατάνε τα καταστήματα κλειστά.
Δίνουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στα ωράρια των μεγαλοκαταστημάτων, των πολυεθνικών και των αλυσίδων. H κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων, εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις του ΟΑΣΑ που είναι η απελευθέρωση της αγοράς, συνδέεται με την οδηγία της Ε.Ε. (Έκθεση Σέρκας) για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών. Η σημερινή κυβέρνηση αθετώντας την προεκλογική, μετεκλογική και προγραμματική δέσμευσή της για κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, συνεχίζει στο δρόμο της προηγούμενης, συμμαχώντας με τους ομίλους και τους μεγαλοκαταστηματάρχες, ενάντια στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους.
Aποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε:
Ανθρώπινη ζωή και δουλειά.
Κατάργηση κάθε Νόμου που ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών.
Ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, την μονοπώληση της αγοράς, την απελευθέρωση των ωραρίων, την μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας.
Για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, χωρίς εξαιρέσεις, υποχρεωτικής για όλους.
Για τα εμπορικά καταστήματα μέγιστο ωράριο 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά, υποχρεωτικό για όλους
Για τους εμποροϋπαλλήλους, μόνιμη και σταθερή εργασία με 8ωρο, 5θήμερο, 40ωρο.

Οι μικροί έμποροι και εμποροϋπάλληλοι σε συμμαχία, καλούμε, πέρα από συναδέλφους, τους συμπολίτες και συμπολίτισσες, να βρεθούν μαζί μας στον αγώνα μας.

Το Δ.Σ. του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ