Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Ανώδυνη Μέθοδος Διακοπής Καπνίσματος. Dr. Λάμπρος Γερακούλιας M.D.


Δεν θα αναφερθώ στα προβλήματα υγείας που δημιουργεί το κάπνισμα. Αυτά είναι γνωστά.
Θα αναφερθώ σε μία μέθοδο ανώδυνης διακοπής καπνίσματος.
Υπογραμμίζω το «ανώδυνης» γιατί εκεί βρίσκεται το κλειδί για την απεξάρτηση.
Όταν ένας καπνιστής σκέφτεται να κόψει το τσιγάρο, τότε ο εγκέφαλος προβάλλει αρνητικές εικόνες όπως...
στέρηση, εκνευρισμό, υπερβολική λήψη τροφής, παχυσαρκία κλπ.
Θα σας προτείνω μία μέθοδο με την οποία θα καταφέρετε να κόψετε το τσιγάρο χωρίς να βιώσετε τα παραπάνω, αρκεί να την ακολουθήσετε πιστά.
1. Θα πρέπει να το έχετε πάρει απόφαση. Να θέλετε πραγματικά να το κόψετε, έστω κι αν υπάρχει κάποιο προσωρινό μικρό τίμημα.
2. Διαλέξτε μία περίοδο που δεν αντιμετωπίζετε κάποια ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση.
3. Αγοράστε μία συσκευή ατμίσματος (ηλεκτρονικό τσιγάρο)
Κλικ στην εικόνα

4. Αγοράστε υγρό πλήρωσης χωρίς νικοτίνη. Προτείνω αφού κάνετε την έρευνά σας, http://thenextstep24.blogspot.gr/2016/04/blog-post_25.html

5. Ξεκινήστε να μετράτε τα τσιγάρα σας και αφαιρέστε 5 ημερήσια, για μια εβδομάδα. Δηλαδή, αν καπνίζετε 20 τσιγάρα την ημέρα, θα αφαιρέσετε 5 και θα σας μείνουν στο πακέτο για να καπνίσετε τα υπόλοιπα 15. Παράλληλα θα χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο απεριόριστα όσο επιθυμείτε. Αυτό θα το συνεχίσετε καθημερινά για όλη την εβδομάδα. Στο τέλος της εβδομάδας θα παρατηρήσετε ότι δεν είχατε κανένα στερητικό σύνδρομο και ότι ήταν ποιο εύκολο απ΄ ότι αρχικά νομίζατε.
6. Την επόμενη εβδομάδα θα αφαιρέσετε άλλα 5 και θα έχετε διαθέσιμα 10 τσιγάρα ημερησίως και απεριόριστο άτμισμα.
7. Την επόμενη εβδομάδα θα αφαιρέσετε άλλα 5 και θα έχετε διαθέσιμα 5 τσιγάρα ημερησίως και απεριόριστο άτμισμα.
8. Από εκεί και πέρα θα αφαιρείται 1 τσιγάρο για κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσετε να χρησιμοποιείτε μόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
9. Το άτμισμα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε απεριόριστα (μόνο καλό σας κάνει εφόσον δεν περιέχει νικοτίνη). Θα παρατηρήσετε όμως ότι σταδιακά θα το χρησιμοποιείτε όλο και λιγότερο έως καθόλου. Κάποια στιγμή δεν θα το χρειάζεστε καθόλου.
Η παραπάνω μέθοδος χρειάζεται χρόνο, αλλά είναι δοκιμασμένη και έχει τεράστια ποσοστά επιτυχίας, ανώδυνα και χωρίς να σοκάρετε τον οργανισμό σας.
Κάποιοι έχουν επιλέξει να μείνουν στο βήμα 7. Δηλαδή να καπνίζουν 5 τσιγάρα την ημέρα και να συμπληρώνουν με ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Αν επιλέξετε να σταθεροποιηθείτε σε αυτό το σημείο, πρέπει να γνωρίζετε ότι έτσι δεν κόβετε το τσιγάρο αλλά το μειώνετε.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία
Dr. Λάμπρος Γερακούλιας M.D.

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ