Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

ΠΑΤΡΑ: ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, Η ΡΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ.


Πάτρα 28/4/2016
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, Η ΡΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ. ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑ
1η Παραδοχή:
Όχι, δεν δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, την κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Υπήρξαν πριν από αυτόν και άλλες μνημονιακές δυνάμεις. Δυνάμεις, με σαφήνεια ταξικά τοποθετημένες, υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου και των δανειστών. Πού πετσόκοψαν συντάξεις και...
μεροκάματα, που εκτόξευσαν την ανεργία, που οδήγησαν πάνω από το μισό του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχιας.
Ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε την «Κυβέρνηση της Αριστεράς», για να αλλάξει αυτή την πορεία. Την επέλεξε σύμφωνα με τις υποσχέσεις της, ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, ότι δεν θα είναι πιόνι, δεν θα είναι ανδρείκελο των δανειστών, δεν θα μειώσει, αλλά, έστω σταδιακά, θα αποκαταστήσει τις συντάξεις και τους μισθούς στα προηγούμενα επίπεδα, θα  είναι στο πλευρό του άνεργου, θα συγκρουστεί με την ολιγαρχία του πλούτου, θα επαναφέρει 13ο και 14ο μισθό, θα προστατέψει τον δημόσιο πλούτο, θα νομοθετεί με βάση το εθνικό και λαϊκό συμφέρον.
2η Παραδοχή: (Αναπόφευκτη ακόμα και από τους μέχρι σήμερα φανατικούς υποστηρικτές της Κυβέρνησης)
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν συγκρούστηκε καμιά στιγμή με τους δανειστές, τους έδινε συνεχώς έδαφος. Δεν είχε διαφορετική στρατηγική κατεύθυνση από αυτούς. Και όσο υποχωρούσε, αυτοί ζητούσαν συνεχώς περισσότερα, ζητούσαν πλήρη πολιτική και ιδεολογική υποταγή.
Να θυμηθούμε; Συμφωνία 20ης Φεβρουαρίου, η αρχή του κατήφορου μόλις 25 μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο Μάιος και ο Ιούνιος της πλήρους παράδοσης και των capital controls, η διαρκής αναζήτηση άλλοθι, το Δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα, στο οποίο ο λαός έδωσε την δική του, συντριπτική, νικηφόρα απάντηση.
Μια νίκη που ξεπουλήθηκε σε λιγότερο από δύο ώρες.
Ξεπουλήθηκε από τα πάνω, από τον Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, αυτούς που σήμερα αποτελούν τους βασικούς διαπραγματευτές- υποτακτικούς των δανειστών εταίρων. Το ξεπούλημα επιβεβαιώθηκε λίγες μέρες μετά, με την συμφωνία της 13ης Ιουλίου και στην συνέχεια την συντριπτική υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου από την Βουλή των Ελλήνων.
Καμιά σημασία δεν είχε πλέον, ούτε η Συνταγματική εκτροπή, με την κατάργηση της Αρχής της Δεδηλωμένης! Έπρεπε να ψηφιστούν όλα, για όσους παριστάνουν τους εθελούσια κωφούς, να ψηφιστεί και το σημερινό ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Όλα αυτά τον περασμένο Αύγουστο.
3η Παραδοχή:
Το παράλληλο πρόγραμμα. Ή το πιο σύντομο ανέκδοτο! Χωρίς περαιτέρω σχόλια!
Όλα τα παραπάνω, θα ήταν αρκετά για να τοποθετείται ο καθένας ακόμα και αυτόματα στα επί μέρους θέματα.
Ας έρθουμε όμως στα ψηφίσματα. Καταρχήν να συμφωνήσουμε ότι η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν και σωστή και επίκαιρη. Και δεν θα κρίνουμε, σε αυτό εδώ το σημείωμα το ψήφισμα που πρότεινε η πλειοψηφία και το ψηφίσαμε και εμείς, θα κρίνουμε το ψήφισμα που πρότεινε η παράταξη της ΡΑΠ.
Παρατήρηση πρώτη:
Το ψήφισμα αποδέχεται στο σύνολο του το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, χωρίς καν επί μέρους παρατηρήσεις. Αγνοεί και το προφανές, δηλαδή την περικοπή από την ασφαλιστική δαπάνη 1,8 δις Ευρώ. Θα αναρωτηθούν άραγε, η περικοπή αυτή σε τι θα μεταφραστεί, αν όχι σε μείωση συντάξεων; Αν θα είναι κύριες ή επικουρικές, έχει καμιά σημασία για τον συνταξιούχο; Προς το παρόν. Γιατί με τα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δις που ζητούν οι δανειστές, δεν θα υπάρξουν και νέες οριζόντιες περικοπές; Και θα κάνουμε την κακή πρόβλεψη: Η Κυβέρνηση, εν τέλει θα τα αποδεχτεί. Όπως όλα μέχρι τώρα.
Παρατήρηση δεύτερη:
Η θεωρία του μαύρου μετώπου. Την διατυπώνουν, εντάσσοντας σε αυτό, όποιον αγωνίζεται, όποιον διεκδικεί, όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα του. Δεν τους περνάει καν από το μυαλό, ότι το μαύρο μέτωπο το συγκροτούν οι δανειστές και η οικονομική ολιγαρχία της χώρας και όσοι πολιτικά τους στηρίζουν; Δηλαδή αγνοούν τα μαύρο μέτωπο των μνημονίων, όσων κατασπαράσσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ξεπουλούν την χώρα, τον πλούτο της, την νεολαία της, όσους θυσιάζουν τα ανθρώπινα και εργατικά δικαιώματα, στον βωμό της υποκρισίας και της υποταγής. Δυστυχώς, κατά την γνώμη μας, στο μαύρο μέτωπο έχει προσχωρήσει η Κυβέρνηση. Αυτή στρώνει τον δρόμο στις αντιλαϊκές παλινορθώσεις και όσοι με τον πιο άκριτο τρόπο συμπλέουν μαζί της.
Και η τελευταία παρατήρηση μας:
Ο «κυβερνητισμός», έχει θλιβερή ιστορία και ολέθριες συνέπειες. Για το συνδικαλιστικό κίνημα, για το λαϊκό κίνημα, για τους αγώνες και την αποτελεσματικότητα τους.
Ευχόμαστε υγεία, ωριμότητα και καλές γιορτές σε όλους. Φίλους και αντιπάλους!
Για την Ανυπότακτη Πολιτεία
Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ