Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Mήνυμα Αντιδημάρχου Αγρινίου Κώστα Καλαντζή για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ   7/4/2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 3 60314
FAX: 2641 0 48498

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Αφιερωμένη στην πρόληψη και καταπολέμηση του Διαβήτη
 Κ. Καλαντζής «Ο Δήμος με στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποιεί  και ενημερώνει την κοινωνία».
Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιλέγει έναν...
τομέα προτεραιότητας της παγκόσμιας δημόσιας υγείας, ως θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία έχει καθιερωθεί να είναι η 7η Απριλίου.
Φέτος είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και καταπολέμηση του Διαβήτη, μια μη μεταδοτική ασθένεια η οποία επηρεάζει άμεσα εκατομμύρια ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες.
Ο ΠΟΥ προβλέπει ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης θα είναι η 7η κύρια αιτία θανάτου το 2030. Στην Ελλάδα, το 8-10% του γενικού πληθυσμού πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη.
Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει ο σακχαρώδης διαβήτης στην Ελλάδα, λόγω της παχυσαρκίας και της έλλειψης σωματικής άσκησης, με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στην κοινωνία και τα υγειονομικά συστήματα.
Με βάση τη σχετική ανακοίνωση του ΠΟΥ, αξίζει να επαναλάβουμε ότι ο διαβήτης είναι μια χρόνια, μεταβολική νόσος που χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βάθος χρόνου σε σοβαρή βλάβη στην καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τα μάτια, τα νεφρά, και τα νεύρα. Ο επιπολασμός (δηλαδή η εξάπλωση) του σακχαρώδη διαβήτη έχει αυξηθεί σταθερά κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει η γνώση για να αντιστραφεί αυτή η τάση, μέσω στοχευμένων δράσεων πρόληψης και την κατάλληλη φροντίδα.
Ο διαβήτης, είναι ένα θέμα που αφορά  όλους μας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα, και των διακυβερνητικών οργανισμών.
Κάθε χώρα και κοινότητα είναι σε διαφορετικό στάδιο στην αντιμετώπιση της πρόκλησης διαβήτη, και υπάρχουν μια σειρά από δραστηριότητες που βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και για να ενεργοποιήσουν μια σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση της νόσου.
Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού που σχετίζονται µε τη διάδοση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, µε στόχο την προαγωγή της υγείας και ευρύτερα της δημόσιας υγείας- επιμόρφωσης επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες σχετικές µε την ενημέρωση για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη.
Ο Δήμος Αγρινίου κάθε χρόνο υλοποιεί Δωρεάν μέτρηση Σακχάρου σε δημότες της πόλης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Επίσης στα πλαίσια αυτά υλοποιήθηκε το 2016 επιστημονική εκδήλωση με θέμα : Νεανικός Διαβήτης (Διαβήτης τύπου Ι): «Για να ζήσεις καλύτερα, μάθε καλύτερα τον διαβήτη σου»
Η συνεχώς αυξανόμενη τάση της νόσου στη χώρα μας υποδεικνύει και αποδεικνύει περισσότερο στις μέρες μας, την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, αναφορικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ