Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Tην παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου για την στέγαση των φοιτητών ζητά από το Υπουργείο Παιδείας ο Γ. Παπαναστασίου.

Tην παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου για την στέγαση των φοιτητών ζητά από το Υπουργείο Παιδείας ο Γ. Παπαναστασίου.
Την  παραχώρηση των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου στο Δήμο Αγρινίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών των πανεπιστημιακών τμημάτων, ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου από την Αναπληρωτή   Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Σία Αναγνωστοπούλου.
Ο κ. Παπαναστασίου επαναφέρει το αίτημα για συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, το συντομότερο δυνατόν, όλων των εμπλεκόμενων ώστε να...
συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα για το παρόν και το μέλλον των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και τονίζει ότι σε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από το Υπουργείο, προς την κατεύθυνση της οργανωμένης και άρτιας λειτουργίας τους, ο Δήμος Αγρινίου θα σταθεί αρωγός, με δεδομένο ότι η στέγαση των φοιτητών αλλά και η αξιοποίηση της σημαντικής αυτής περιουσίας της πόλης του Αγρινίου αποτελούν προτεραιότητά της Δημοτικής Αρχής.
  
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

     Κυρία Υπουργέ,
     Όπως πληροφορήθηκα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, που κατέθεσε ο βουλευτής Αιτ/νίας κ. Νίκος Μωραίτης, σχετικά με τις στεγαστικές ανάγκες των φοιτητών στο Αγρίνιο, τονίσατε ότι δεν υπήρξε ποτέ αίτημα από τον Δήμο Αγρινίου για τη στέγαση των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου.

    Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας, ότι αντίστοιχο αίτημα είχαμε υποβάλλει στον κ. Κουρουμπλή κατά το χρονικό διάστημα που διετέλεσε Υπουργός Υγείας, ενώ επανήλθαμε με την από 14 Οκτωβρίου 2015 (αριθμ. πρωτ. 69956) επιστολή μας, στον κ. Ανδρέα Ξανθό, μετέπειτα Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητούσαμε, λόγω αρμοδιότητας του Υπουργείου του, όπως ακριβώς ανέφερε η επιστολή, «να γίνει παραχώρηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου στον Δήμο Αγρινίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την στέγαση των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργούν στο Αγρίνιο».

    Κυρία Υπουργέ,

     Κατά συνέπεια, και με δεδομένα τα προηγούμενα αιτήματά μας, επανερχόμαστε με την παρούσα, και επανυποβάλουμε το πάγιο αίτημά μας και σε σας, μένοντας στη δήλωσή σας, ότι «αντίστοιχο αίτημα θα εξεταστεί ευχαρίστως».

Είναι, λοιπόν, προφανές, ότι σε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από το Υπουργείο σας προς την κατεύθυνση της οργανωμένης και άρτιας λειτουργίας των Πανεπιστημιακών τμημάτων, ο Δήμος Αγρινίου θα σταθεί αρωγός, με δεδομένο ότι η στέγαση των φοιτητών αλλά και η αξιοποίηση της σημαντικής αυτής περιουσίας της πόλης του Αγρινίου αποτελούν προτεραιότητά μας.
       Τέλος, και μετά τη σχετική δέσμευσή σας κατά τη συζήτηση που είχατε με τον Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Γ. Βαρεμένο, αναμένω το συντομότερο δυνατόν, μία συνάντηση εργασίας μαζί σας, με τη συμμετοχή των Βουλευτών, της Αυτοδιοίκησης, της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπροσώπων των καθηγητών και των φοιτητών, με σκοπό να συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση και ουσιαστική αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με έδρα το Αγρίνιο. 
20/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ