Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Υπό ομηρία και το ποδόσφαιρο!

Αρθρογράφος: Γιώργος Καββαδίας
Η απόφαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας μοιάζει με το ανέκδοτο του λαγού που πίσω από την πλάτη του λιονταριού έλεγε διάφορα. ηρωϊκά και μόλις πλησίασε το λιοντάρι του απάντησε «λέμε και καμιά μ. να περνά η ώρα», δείχνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι στη εξαρτημένη Ελλάδα ακόμα και το ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό ομηρία. Ας... θυμηθούμε την αρχική δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή για την παύση του Κυπέλλου Ελλάδας. «Δεν θα αρθεί η απόφαση για την παύση του Κυπέλλου Ελλάδος. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Η απόφαση είναι πολιτική καθώς δεν είναι δυνατόν να συσσωρεύεται αρνητικό φορτίο σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα».
Και μόνο η απειλή περί ποδοσφαιρικού Grexit ήταν αρκετή για την κυβερνητική κωλοτούμπα. Ακόμα και οι όροι διεξαγωγής του τελικού θα τεθούν στην FIFA στην επίσκεψη του κλιμακίου της στην χώρα μας, την ερχόμενη Τετάρτη δείχνοντας ποιοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν.
Από αυτή την άποψη τα όσα ακούγονται περί εξυγίανσης του σάπιου κόσμου του ποδοσφαίρου μόνο γέλιο προκαλούν. Και αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με την εξουσία τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Γιατί πώς αλλιώς παρά μνημείο υποκρισίας μπορεί να χαρακτηριστεί η παρακάτω ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος; «Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού . έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο, τη συντριβή του συστήματος της ανομίας και της διαφθοράς του ελληνικού αθλητισμού».
Πώς θα μπορούσαν οι εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας να φέρουν την εξυγίανση και την κάθαρση, χωρίς να συγκρουστούν με τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών που έχουν διεισδύσει και στο ποδόσφαιρο; Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση και με αυτή την απόφαση δείχνει ότι βρίσκεται υπό την ομηρία του ποδοσφαιρικού κατεστημένου. Οι ισχυροί επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας, όχι μόνο με την ανοχή, αλλά και την ενοχή της πολιτικής εξουσίας. Γιατί αφήνονται άθικτοι οι μηχανισμοί που ελέγχουν τη διαιτησία, διορίζουν πρωταθλητές , στήνουν αγώνες σε ένα πρωτάθλημα με ομάδες - παραρτήματα για να μπορούν να αυγατίζουν τα νόμιμα και παράνομα κέρδη τους από το στοίχημα μεγάλοι και μικροί παράγοντες του ποδοσφαίρου. Το δόγμα της «παράγκας»: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γ.» παραμένει αθάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ