Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Επιστολή Παπαναστασίου στον Σκουρλέτη για ένταξη άμεσα και του Αγρινίου στο δίκτυο φυσικού αερίου



Να ενταχθεί άμεσα το Αγρίνιο στο δίκτυο φυσικού αερίου
διεκδικεί  ο Γιώργος Παπαναστασίου από τον Παναγιώτη Σκουρλέτη
 Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Αγρίνιο ζητά με επιστολή του στον  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου. 
Ο κ. Παπαναστασίου,  στην επιστολή του, τονίζει  ότι....
ενεργειακή απομόνωση της περιοχής, αν δεν αρθεί,  πέραν του ότι ενισχύει τη δικαιολογημένη απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών, οι οποίοι, αισθάνονται «πολίτες δεύτερης κατηγορίας , στερεί  από τις επιχειρήσεις ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, δημιουργώντας ταυτόχρονα «αθέμιτο ανταγωνισμό» έναντι άλλων περιοχών, όπου ήδη ανακοινώθηκε η επέκταση του φυσικού αερίου, όπως η Πάτρα , το Καρπενήσι κ.α.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρει:

     “ Πληροφορηθήκαμε, μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή σας, ότι η περιοχή μας, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται εκτός του σχεδιασμού των περιοχών που προγραμματίζεται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου καθώς και αυτών οι οποίες θα συνδεθούν με το ίδιο δίκτυο σε υγροποιημένη μορφή.

      Το γεγονός δε, ότι ανακοινώθηκε η επέκταση του δικτύου στην Πάτρα και στο Καρπενήσι, απογοητεύει τόσο τους κατοίκους όσο και τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή μας.

     Κύριε Υπουργέ,

     Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Αγρινίου ανήκει στους Δήμους με τη μεγαλύτερη ανεργία. Οι πολιτικές δε που ακολουθούνται τις τελευταίες δεκαετίες έχουν οδηγήσει στην μείωση του πληθυσμού, αφού οι επιχειρήσεις κλείνουν ή αλλάζουν έδρα ώστε να λειτουργήσουν με ευνοϊκότερους όρους.

    Καθίσταται, λοιπόν, κατανοητό ότι, η πρόσφατη ανακοίνωσή σας στερεί τις επιχειρήσεις της περιοχής από ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, δημιουργώντας ταυτόχρονα «αθέμιτο ανταγωνισμό» έναντι αυτών, σε περιοχές με φυσικό αέριο.

      Καταδικάζεται ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, σε ενεργειακή απομόνωση, μια ολόκληρη περιοχή και μπαίνει φραγμός στην όποια προσπάθεια για δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού περιβάλλοντος, αφού η καθαρή και φτηνή ενέργεια αποτελεί βασικό παράγοντα κάθε οικονομίας.

      Παράλληλα, ενισχύεται η δικαιολογημένη απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών, οι οποίοι, αισθάνονται «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

      Κύριε Υπουργέ,

      Είναι, λοιπόν, κατανοητό, ότι ο αποκλεισμός της περιοχής μας από την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, στην όποια μορφή του, καταδεικνύει την επανειλημμένη εφαρμογή άδικης πολιτικής απέναντι στην κοινωνία του Αγρινίου.
 
       Παρακαλώ, να ορίσετε το συντομότερο δυνατό, μία συνάντηση εργασίας, προκειμένου να συζητήσουμε εκτενώς το θέμα, και να καταδείξουμε την ανάγκη για δικαιότερες επιλογές και αποφάσεις στο θέμα του φυσικού αερίου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ