Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

ΜΕ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ!!!
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, μετά την τροπολογία με την οποία καταργεί τα τμήματα ένταξης και τη διάταξη με την οποία καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και τη μόνιμη ελαστική εργασία, τώρα κλείνει και νηπιαγωγεία! Σα να μην έφτανε...
το γεγονός ότι και αυτή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, άφησε έξω από το δημόσιο νηπιαγωγεία 60.000 προνήπια, τώρα πετάει έξω και νήπια! Έτσι προχωρά στο «εξορθολογισμό» και της Προσχολικής Αγωγής (ΠΑ), πιστή στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στις κατευθύνσεις της ΕΕ!
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 35 παράγραφο 1α του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις", διπλασιάζει (από 7 σε 14) τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο. Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε κλείσιμο στην επαρχία αλλά και στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Θεσπρωτία κλείνουν καταρχήν πάνω από 20 νηπιαγωγεία ή τμήματα!
Τι θα γίνουν τα νήπια αυτά; Είτε πρέπει να μεταφέρονται στα κοντινότερα νηπιαγωγεία (που μπορεί να είναι αρκετά μακριά και το κόστος θα το επωμιστούν και πάλι οι γονείς) είτε θα οδηγηθούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία (όσοι έχουν να πληρώσουν) είτε θα μείνουν ακόμα και στο σπίτι τους, χωρίς να δεχτούν Προσχολική Αγωγή (ΠΑ) σε μια ηλικία που παίζει σημαντικότατο ρόλο για την κοινωνικοποίηση και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.
Να επισημάνουμε ότι και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ΠΑ! Τα δημόσια νηπιαγωγεία λειτουργούν μέσα σε ακατάλληλα κτήρια και αίθουσες, χωρίς το ανάλογο εποπτικό υλικό λόγω υποχρηματοδότησης, με τους γονιούς να βάζουν συχνά το χέρι στην τσέπη.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες νηπιαγωγεία, πάρα πολλές νηπιαγωγοί θα χάσουν τη θέση τους, θα μπουν στη διαδικασία της μετακίνησης και φυσικά θα γίνουν ακόμα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, μιας και η κυβέρνηση ήδη «εξήγγειλε» μηδενικούς μόνιμους διορισμούς!
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τις νηπιαγωγούς να αγωνιστούν μαζί με το λαό για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Για Νηπιαγωγό με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!
Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την Π.Α.!!!
Όλοι στη 48ωρη Απεργία ένα και όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το υπόλοιπο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.

Αθήνα, 13/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ