Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η Συνεστίαση του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά η συνεστίαση της Κ.Ο. Αμφιλοχίας του ΚΚΕ όπου μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν το «παρών» το βράδυ της Τρίτης στη ψαροταβέρνα «Αμβρακία» στην Αμφιλοχία, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και...
μπροστά στην πορεία εορτασμού των 100 χρόνων που συμπληρώνονται το 2018.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Μωραΐτης βουλευτής και μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Όλο το προηγούμενο διάστημα το Κόμμα μας και η ΚΝΕ, είτε αυτοτελώς, είτε μέσω των μελών και στελεχών του στα πλαίσια του εργατικού κινήματος, μαζί με δεκάδες οπαδούς και φίλους, δώσαμε τη μάχη ώστε ο λαός να μην σκύψει το κεφάλι του. Να ξεπεράσει τις αυταπάτες, το φόβο, να μην απογοητευτεί. Φαίνεται ότι υπάρχουν εστίες αντίστασης μέσα στο λαό, που χρειάζεται να ενισχυθούν. Δεν κρύβουμε όμως ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ο αντίπαλος είναι δυνατός όσο ποτέ όμως και εμείς από την άλλη έχουμε γνώση και αντοχή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προσπαθούν να εξασφαλίσουν το πώς θα το βάλουμε κάτω, το πώς θα κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας όλο και περισσότερο. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο εργάτης θα αποδέχεται να έχει μια ζωή και για μια ζωή να δουλεύει για ψίχουλα, να ζει χωρίς δικαιώματα και να λέει και ευχαριστώ. 
Όλες αυτές οι εξελίξεις αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι την πολιτική της κυβέρνησης δεν την καθορίζουν ούτε τα συνθήματα, ούτε οι διακηρύξεις, πολύ περισσότερο όταν όλα αυτά είναι και προεκλογικά. Την πολιτική της κυβέρνησης την καθορίζουν οι στόχοι της τάξης των κεφαλαιοκρατών, που βρίσκεται στην εξουσία, που έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της, για να έχουν όσο γίνεται περισσότερα κέρδη οι ίδιοι.
Δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί, είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου. 

Στον προϋπολογισμό, για παράδειγμα, που ψήφισαν προβλέπονται νέα μέτρα ύψους 5,7 δισ., χώρια όλα τα προηγούμενα που παραμένουν σε ισχύ, που θα κληθούν να τα πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που το κεφάλαιο όχι μόνο δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο, όχι μόνο διατηρεί προνόμια και φοροαπαλλαγές που είχε με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα επωφεληθεί και με νέα προνόμια, στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα.
Στα Εργασιακά και κυρίως στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση ολοκληρώνει αυτό που αποτελούσε απαίτηση της ΕΕ και του κεφαλαίου για πολλά χρόνια, δηλαδή την πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ουσιαστικά οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων θα παίρνει ένα επίδομα πτωχοκομείου, ίσα-ίσα για να μην πεθαίνει της πείνας, καθώς δε θα πληροί τις προϋποθέσεις, εξαιτίας της μακροχρόνιας ανεργίας και ημιαπασχόλησης, για 40 χρόνια δουλειά. Ενώ, οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα παίρνουν μια σύνταξη φτώχειας, που κι αυτό ακόμη θα εξαρτάται από άλλους παράγοντες, όπως η πορεία της οικονομίας, η αύξηση της ανεργίας, το προσδόκιμο ζωής κλπ.

Οδηγούμαστε σε μια κατάσταση, όπου κι αυτό που υπήρχε σαν κατάκτηση στον καπιταλισμό, δηλαδή ένα μέρος της απλήρωτης κλεμμένης δουλειάς των εργαζομένων να γυρνάει ως σύνταξη, παροχές, Υγεία, Πρόνοια, χάνεται. Και πλέον θα είναι όλα ανταποδοτικά. Να, γιατί ισχύει απόλυτα αυτό που λέει το Κόμμα μας: Ότι το Ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη, το λαό, όχι μόνο για όσους είναι συνταξιούχοι ή όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης, αλλά και για τους νέους εργαζόμενους.

Η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να υλοποιήσει το σύνθημα «τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε». Γιατί πέρα από αγώνα η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να παίρνουν ανάσες, δύναμη μέσα από τη δικιά τους ψυχαγωγία και διασκέδαση. Με τα λαϊκά τους τραγούδια, τον λαϊκό τους αγνό πολιτισμό που βγήκε μέσα από τους αγώνες τους και την ζωή τους, ώστε να εμπνέεται και για την συνέχεια, που από ότι φαίνεται χρειάζεται να βρούμε περίσσια δύναμη για να ανταποκριθούμε.

Βαδίζοντας προς την συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος και των 50 της ΚΝΕ το 2018, έχουμε βάλει τον πήχη ψιλά ώστε με αφορμή αυτή την επέτειο να είμαστε πιο δυνατή εκεί που χτυπά και κρίνεται η πάλη στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Όλοι μπορούμε να έχουμε μερίδιο σε αυτή την προσπάθεια.

Κλείνοντας, να πω ότι φιλοδοξούμε σαν Κ.Ο. και με τη σημερινή εκδήλωση να ενισχυθεί οικονομικά το Κόμμα μας, ώστε να μπορεί να δρα με γερά οικονομικά μέσα σε οποιοσδήποτε συνθήκες. Δίνουμε λοιπόν το έναυσμα για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε στην δίμηνη οικονομική εξόρμηση Δεκ. 2015 -Γεν. 2016, που εξήγγειλε η ΚΕ του Κόμματος και είδη έχει ουσιαστικά αρχίσει να δώσουμε την πολιτική απάντηση της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος. Με το κουπόνι στο χέρι λοιπόν, με το βιβλίο-ημερολόγιο για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη, που εξέδωσε η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος γι’ αυτό το σκοπό, παλεύουμε να υπερκαλυφτούν τα πλάνα των οργανώσεων και να βγούμε νικητές μέσα και από αυτήν τη μάχη. Απέναντι στο λαό, λοιπόν, διαμορφώνεται ένα μπλοκ πολιτικών δυνάμεων, που όλοι τους συμφωνούν ότι πρέπει να θυσιαστούν όλα τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για να επιβιώσει το κεφάλαιο. Εμείς θα το ξαναπούμε για άλλη μία φορά: Ο λαός μας, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να μην φοβηθεί την όποια αστάθεια του πολιτικού συστήματος, αντίθετα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για να τη διευρύνει με τον αγώνα του και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για ριζικές ανατροπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ