Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΥΓΕ Σοφία Σακοράφα: Ερώτηση κόλαφος για τις μεθοδεύσεις των νεοφασιστικών λόμπι για τα Σκόπια

Ερώτηση της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα προς την Επιτροπή με θέμα: «Απαράδεκτες και υπονομευτικές αναφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ετήσια έκθεση Προόδου για την πΓΔΜ»
«Στις 10 Νοεμβρίου 2015 ο Επίτροπος για την Ε.Π.Γ και των Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση, κ. Johannes Hahn, παρουσίασε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του...
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη νέα Στρατηγική για τη Διεύρυνση, καθώς και τους φακέλους με τις ετήσιες Εκθέσεις Προόδου του 2015.
Στον φάκελο της ετήσιας έκθεσης προόδου για την πΓΔΜ γίνονται δύο αναφορές στη χώρα με τον όρο «Μακεδονία». Στην σελίδα 6 της ετήσιας έκθεσης γίνεται αναφορά για την «Μακεδονική Κυβέρνηση» ενώ στην σελίδα 11 γίνεται μνεία για την οργάνωση της «Μακεδονικής διοίκησης».
-Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης, στο πλαίσιο αυτό, μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το θέμα του ονόματος, που θα προκύψει μετά από διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και η περιφερειακή συνεργασία αποτελούν, θεμελιώδη στοιχεία της διαδικασίας διεύρυνσης, καθώς και της διαδικασίας σταθεροποίησης και σύνδεσης.
-Λαμβάνοντας υπόψη, ότι οι συγκεκριμένες αναφορές παραβιάζουν κατάφορα τόσο το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές αποφάσεις του Ο.Η.Ε. (ψηφίσματα 817, 845, 225 (1993) όσο και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στις 27 Αυγούστου 2014 σε υπηρεσιακό σημείωμα της επικαλείται την ανάγκη του σεβασμού της επίσημης πρακτικής για την ονομασία.

Ερωτάται η Επιτροπή:
1.Ποια σκοπιμμότητα υποκρύπτει αυτή η επαναλαμβανόμενη πρακτική;
2.Θεωρεί ότι η πρακτική αυτή εξυπηρετεί την διαδικασία προσχώρησης της πΓΔΜ στην ΕΕ, κατά τρόπο εποικοδομητικό και σύμφωνα με το πνεύμα καλής γειτονίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ