Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"

Είναι κοινός τόπος  ότι η λειτουργία των θεσμών της αυτοδιοίκησης, δεν θα πρέπει να εξαρτάται άμεσα από την κεντρική διοίκηση, τους πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες.
Οι επιλογές και η δράση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  θα πρέπει να αναπτύσσονται  στο πλαίσιο της εντολής που έχουν λάβει από τους πολίτες  που τους ψήφισαν και να...
συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα από τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγρινίου, μια τάση αντιπολιτευτικής  τακτικής  προς την κεντρική εξουσία, με ένα τρόπο παλαιοκομματικής νοοτροπίας, ο οποίος απουσίαζε, όταν η κυβέρνηση αποτελούνταν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Στα προβλήματα του Δήμου μας δεν χωρούν κομματικές προσεγγίσεις.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να φάσκει και να αντιφάσκει και δίχως  «αλά κάρτ» τοποθετήσεις, ανάλογα με το ποιος κυβερνάει τη χώρα.
Είχε ξαναγίνει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της υγείας. Τότε Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Σαμαράς.
Η κατεύθυνση τότε της Δημοτικής Αρχής, περιορίστηκε στη δημιουργία μιας επιτροπής (όταν δεν θες να γίνει κάτι, φτιάξε μια επιτροπή) και σε μία συνάντηση  του Δημάρχου, με τον τότε υπουργό υγείας, κ. Μάκη Βορίδη.
Την τότε  πρόταση για συλλαλητήριο, την παρέκαμψε εντέχνως, υποβαθμίζοντάς την σε πράξη λαϊκισμού!
Τότε, η σημερινή Δημοτική Αρχή, περιορίστηκε απλώς σε μία συνάντηση με τον Υπουργό. Τώρα τι άλλαξε; Μήπως η κυβέρνηση;
                
Ένα άλλο θέμα, που πέρυσι ήταν πρόβλημα ανθρωπιστικής φύσεως, αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και προστασίας του περιβάλλοντος  και φέτος μετατράπηκε σε πρόβλημα της κεντρικής εξουσίας, είναι  η μεταφορά των απορριμμάτων του Πύργου στους Χ.Υ.Τ.Α του νομού μας.
Τι άλλαξε και σε αυτό; Ξανά η κυβέρνηση.
Πρέπει κάποια στιγμή η Δημοτική Αρχή και κατά συνέπεια ο ίδιος ο Δήμαρχος, να αποφασίσουν αν θα παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή ως αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας.
Η Δημοτική Παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» δεν ταυτίζεται με κανένα κομματικό χώρο και έχει επανειλημμένα τονίσει, ότι, το στοιχείο της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ  πρέπει να χαρακτηρίζει τη δράση και τις επιλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτό ισχύει τόσο για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, όσο και για τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.
Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύεται πλήρως  ποιος είναι ξεκάθαρος και σταθερός στις απόψεις του για τα ζητήματα αυτά.
Η Παράταξή μας δεν κρύφτηκε. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, στηρίχτηκε από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ .
Κάποιοι άλλοι, που τότε ντρέπονταν για την κομματική τους ταυτότητα, δήλωναν «ανεξάρτητοι», με το 99,9% των υποψηφίων της παράταξης του κ. Παπαναστασίου, να προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ… Ωραία ανεξαρτησία!
Τώρα, μας αποκάλυψαν ότι  η ανεξαρτησία αυτή ήταν απλώς ένα προσωπείο και ότι δρούν ως εντολοδόχοι του πολιτικού φορέα της Νέας Δημοκρατίας.
Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ , προκύπτει σαφώς ότι η Παράταξή μας διαφοροποιήθηκε σε πολλά θέματα από τις επιλογές της Κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στο θέμα της μείωσης και της καθυστέρησης των θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α ,στο πόρισμα της «επιτροπής σοφών» για το ασφαλιστικό,  στο ζήτημα της κατάργησης των βαρέων & ανθυγιεινών (ΒΕΑ)  για τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται στην καθαριότητα, στην απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα κ.α.
Η προσπάθεια για ταύτιση της Παράταξής μας με την πολιτική της Κυβέρνησης  που επιχειρείται τελευταία,  με αφορμή την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σταύρου Καμμένου για το θέμα του νοσοκομείου, είναι κακόβουλη και κακόπιστη.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Καμμένος, ως μέλος του Δ.Σ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου, είχε υποχρέωση να ενημερώσει συνολικά για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, χωρίς μονόπλευρες προσεγγίσεις και σκοπιμότητες, όπως αυτές που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή εξυπηρετώντας αλλότριους σκοπούς, και να παρουσιάσει τόσο τα χρονίζοντα προβλήματα, όσο και τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τη βελτίωση της κατάστασης, αναφερόμενος και στα θετικά αποτελέσματα αυτής προσπάθειας.
Τέλος, προς άρση κάθε αμφιβολίας, η Παράταξή μας θα είναι παρούσα και θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο, που έχει προγραμματιστεί στις 27/01/2016
ΑΓΡΙΝΙΟ, 25/01/2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ