Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

"’Είμαστε όλοι ίδιοι άραγε;…"’ Της Πολυκρήτης Μπαλωμένου*

   "Είμαστε όλοι ίδιοι άραγε;…"
Το τελευταίο  διάστημα ζούμε στιγμές μαγικές.
·         Τα κανάλια της  διαπλοκής που μέχρι πριν ένα χρόνο έπαιζαν κινητοποιήσεις στο τέλος του δελτίου τους με την επισήμανση’’δυσκολίες στο κέντρο, συντεχνίες, υποκινούμενοι…’’, χωρίς ποτέ εικόνα παρά μόνο τα επεισόδια με τους ‘’μπαχαλάκηδες’’, τώρα τις ανακάλυψαν με συνεχόμενες απευθείας συνδέσεις  και... 
‘’δίκαια αιτήματα’’…
·         Μιλούν ολημερίς για οικογενειοκρατία αυτοί που στα κόμματά τους  έχουν αρχηγούς το γιο του Μητσοτάκη και την κόρη του Γεννηματά και σε πρώτο πλάνο όλους όσους μας έφτασαν ως εδώ…
·         Μας λένε για ανίκανη κυβέρνηση και αμόρφωτο πρωθυπουργό που σπούδασε σε ελληνικό Πανεπιστήμιο σε αντίθεση με τους τίτλους σπουδών σε ξένα και ακριβά Πανεπιστήμια  του κ.Μητσοτάκη,όπως και των  κ.Παπανδρέου-Σαμαρά που ήταν συμφοιτητές και συγκάτοικοι,όπως όλων των παιδιών αυτών των ‘’ξεχωριστών’’οικογενειών που τα μεγαλώνουν ‘’σωστά’’για να κυβερνήσουν διαδοχικά εμάς τους "ιθαγενείς’’.

·         Μιλούν για ρουσφέτια  και διορισμούς αυτοί που είχαν κάνει το ρουσφέτι επιστήμη.Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε ότι η Ν.Δ εκπροσωπεί το ‘’νέο’’στη πολιτική και κοινωνική ζωή και έχει αποδείξει ότι δεν έχει καμμία σχέση με τη πρακτική ‘’των δικών μας παιδιών’’ και λέξεις όπως φακελάκι,κουμπάροι,λάδωμα,αρπαχτή,μίζα,μαύρα…είναι άγνωστα στο κόμμα της όταν κυβερνούσε.

·         Μιλάνε με ‘’οργή’’για τους διορισμένους συμβούλους των υπουργών και δεν λένε λέξη για τον πιο γνωστό σύμβουλο των τελευταίων χρόνων,τον κ.Παπασταύρου του κ.Σαμαρά,για τον οποίο πέρσι τέτοιο καιρό δήλωνε ευθαρσώς στη Βουλή:  ’’Μακάρι να΄χαμε άλλους 10 Παπασταύρου και θα σωζόταν η χώρα’’. Ε΄λοιπόν ούτε συκοφαντία ήταν η συμμετοχή του στη λίστα Λαγκάρντ,ούτε ξένα ήταν τα 5,5 εκατομμύρια στο λογαριασμό του και πληρώνει τελικά τα 3,3 εκατομμύρια πρόστιμο για να γλιτώσει την ποινική δίωξη.
 Ζούμε πράγματι στιγμές μαγικές που άλλη στιγμή θα μας έκαναν απλά να γελάμε,αν δεν αφορούσαν όλα αυτά το μέλλον της χώρας και τις ζωές όλων μας.

  • ΜΑΣ ΛΕΝΕ: ‘’Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΕΦΟΔΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ’’

     Αν και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μη με εκπλήσσει πλέον τίποτα, δεν μπόρεσα να μη διαβάσω δυό φορές το τίτλο του άρθρου του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας κ. Κωνσταντόπουλου: ’’Διευθυντικά στελέχη εκπ/σης με ταυτότητα Συριζα" όπου ανέλυε τους τρόπους (κάτι θα ξέρει ο ίδιος..) με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετήσει και στο Νομό μας δικούς του Δ/ντές Εκπ/σης. Θυμήθηκα επίσης και την ΄΄οργή’’στελεχών  της ΔΑΚΕ (μετά από χρόνια απουσίας ακούσαμε ξανά τη φωνούλα τους σε Γ.Σ του Συλλόγου μας)για την άλωση που θα γίνει στοΠΥΣΠΕ από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;Η κυβέρνηση αυτή ψήφισε νόμο επιλογής στελεχών ,που για πρώτη φορά επιλέγονται αξιοκρατικά και να μην επιλέγονται από την κυβέρνηση.

Άν και οι επιλογές των περ.δ/ντών πέρυσι έγιναν με το παλιό νόμο ,μετά τη ψήφιση του νέου νόμου η αρχή έγινε με την εκλογή των δ/ντών σχολείων από τους ίδιους τους δασκάλους  και τώρα με τους δ/ντές εκπ/σης. Με αυτό το νόμο φαίνεται ότι δ/ντής Εκπ/σης  θα γίνει το ‘’πρωτοκλασσάτο’’στέλεχος της ΔΑΚΕ που μιλούσε για άλωση των συμβουλίων και επίσης από ότι φάνηκε μέλη του ΠΥΣΠΕ δεν έγιναν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
  • ΜΑΣ ΛΕΝΕ:’’ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...’’          

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι οι μόνοι διορισμοί που έγιναν -εκτός ΑΣΕΠ-ήταν οι επαναπροσλήψεις  ΟΛΩΝ όσων είχε απολύσει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση Σαμαρά (καθηγητές,σχ΄φύλακες,δημ.αστυνομικοί,καθαρίστριες).Οι διορισμοί όλων των μόνιμων  δημοσίων υπαλλήλων θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο με διαδικασίες ΑΣΕΠ,με διαφάνεια και η κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα κάνει αυτά που έκαναν ως τώρα με διορισμούς από πόρτες και παράθυρα.  

Άλλωστε ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση και γι αυτό φοβούνται μήπως αυτή η κυβέρνηση καταφέρει όχι να διαλύσει, αλλά να φτιάξει ένα Δημόσιο που να λειτουργεί για το συμφέρον του πολίτη, μήπως λειτουργήσει το Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και σταματήσει το κομματικό-ρουσφετολογικό κράτος. Ανησυχούν μη γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα όπου μια κυβέρνηση θα μπορεί να αλλάζει μόνο τους ανθρώπους στα γραφεία των υπουργών (περιορισμένους κατά πολύ) και που όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο έρχονται και φεύγουν μαζί με κάθε κυβέρνηση.

 Είναι οι λεγόμενοι μετακλητοί υπάλληλοι για τους οποίους τόσος λόγος γίνεται τελευταία με μεγάλα ψέμματα και προσωπικές επιθέσεις.Είναι άνθρωποι που υπηρετούν σε γραφεία υπουργών καθώς και βουλευτών όλων των κομμάτων. Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία οΣΥΡΙΖΑ-όπως είχε υποσχεθεί-μείωσε  σημαντικά τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων της κυβέρνησης από 1.173 που ήταν το Δεκέμβρη 2014,σήμερα είναι 618 (μόνο ο Μητσοτάκης είχε στο Υπουργείο του 51 συνεργάτες - μετακλητούς υπαλλήλους). 
                                                   
Αλήθεια είναι επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –διατηρώντας το ηθικό του πλεονέκτημα-δεν θα φερθεί με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα μετοχοποιήσει ανθρώπους που δουλεύουν σε πολιτικά γραφεία άλλων κομμάτων και να δημοσιεύει ονόματα και φωτογραφίες π.χ του ανηψιού του Μητσοτάκη που δουλεύει στο γραφείο του. Είναι κατανοητό ότι όλοι επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βασικό κριτήριο τη εμπιστοσύνης.

Αλήθεια είναι τέλος ότι με το νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων οι αποδοχές όλων των μετακλητών για πρώτη φορά εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο(βάσει των τυπικών προσόντων τους) και όχι σε ειδικό μισθολόγιο όπως ίσχυε ως τώρα,με αποτέλεσμα να μειωθούν οι υπάρχουσες αποδοχές τους.
  Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή και για τη χώρα και για τον καθένα μας μετά από 6 συνεχή χρόνια λιτότητας και μνημονίων.  
Είναι αναγκαίο ο ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη να διαχειριστεί μια ψηφισμένη συμφωνία αλλά με κοινωνικό πρόσημο,να μην ανεχθούμε να την πληρώσουν και πάλι οι ίδιοι,οι πιο φτωχοί και αδύναμοι.

Ας μη δίνουμε αφορμή σ΄αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα να γίνονται τιμητές,ας εμπιστευτούμε τον κόσμο ,που αηδιασμένοι από όσους μας κυβερνούσαν ως τώρα,είδε σε μας τη μοναδική ελπίδα να αλλάξει-έστω και δύσκολα-αυτό το σάπιο σύστημα.

*Πολυκρήτη Μπαλωμένου, Νηπιαγωγός, μέλος του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ