Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η δημοσκόπηση του Bridging Europe τινάζει τα δεδομένα στον αέρα!

Μπροστά με 8,1% ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Bridging Europe!
Τρίτο κόμμα του ΚΚΕ – Εκτός βουλής Ποτάμι και Λεβέντης
Σε αντίθεση με το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων, έρευνα του κέντρου ερευνών, Bridging Europe, καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,1 μονάδες έναντι...
της Νέας Δημοκρατίας.
Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων μένουν εκτός Βουλής.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου της εταιρείας, που δημοσίευσε πρώτη η “Αυγή” ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,7%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 16,6%. Τρίτο βρίσκεται το ΚΚΕ το οποίο συγκεντρώνει 7,1%, με τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει 7%.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 4,2%, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν με 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν Λαϊκή Ενότητα (2,9%), Ένωση Κεντρώων (2,4%) και Ποτάμι (1,9%).
Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των πολιτών (40% έναντι 32%) πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα. Ως προς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος χαρακτηρίζουν τους θεσμούς (36%), το ίδιο το πρόγραμμα (33%) και την αντιπολίτευση (27%). Ωστόσο οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς το 60% βλέπει νέα μέτρα, έναντι του 35% που θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα είναι επιτυχής.

Στο μεταξύ, πρόβλημα παραμένει η σωστή και ακριβής ενημέρωση του κυβερνητικού έργου (π.χ. ΜΜΕ, υπουργεία, Μαξίμου) καθώς το 41% δηλώνει ότι δεν έχει πλήρη εικόνα. Ως προς την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., αυτή δε φαίνεται να έχει δυναμική καθώς το 56% δεν πιστεύει ότι πρόκειται να ενισχύσει εκλογικά το κόμμα (το 32% έχει διαφορετική γνώμη). Σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς, πάνω από έξι στους δέκα πολίτες (66%) δεν βλέπουν να δημιουργείται νέος, ενιαίος πολιτικός σχηματισμός.

Ως προς τα μεγαλύτερα εμπόδια στην αποτελεσματική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, οι πολίτες καταγράφουν την έλλειψη ιδεών και προτάσεων (68%), την έλλειψη αξιοπιστίας (65%), την έλλειψη συνεννόησης πολιτικών ηγετών (63%), την έλλειψη στελεχών (52%), τη συμφωνία με θεσμούς (52%) και την έλλειψη εθνικού οράματος (51%).

Οι πολίτες εμφανίζονται προβληματισμένοι ως προς το κατά πόσο θα έχει βγει η χώρα από την κρίση μέχρι το 2018 (το 37% απαντά δε γνωρίζω/δεν απαντώ, το 36% δε βλέπει έξοδο και το 27% είναι αισιόδοξο), ενώ επτά στους δέκα πιστεύουν ότι η χώρα θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση σήμερα με εθνικό νόμισμα. Τέλος, το 53% πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ