Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΠΑΚ: Ανακοίνωση για το ασφαλιστικό

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΓΙΑΤΡΩΝ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Δε  θα  τους αφήσουμε  να  τσακίσουν τα  ασφαλιστικά  μας δικαιώματα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων!

   ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
Συνάδελφε γιατρέ, οδοντίατρε, φαρμακοποιέ,
Η νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην κοινωνική ασφάλιση έρχεται να προστεθεί στους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πλέον...
μονιμοποιούνται.
Όσα προκλητικά ψέματα και αν πουν για δήθεν «σωτηρία του Ασφαλιστικού και κοινωνική δικαιοσύνη» για να μας ξεγελάσουν, δεν μπορούν να κρύψουν ότι τελικός στόχος τους είναι η πλήρης εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Δηλαδή η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος να απαλλαγούν απ’ την ευθύνη και η δαπάνη για την κοινωνική ασφάλιση, να μεταφερθεί στις πλάτες του κάθε ασφαλισμένου.
Η ανταποδοτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη, σε τελευταία ανάλυση, με την αυτοχρηματοδότηση των ταμείων απ’ τους εργαζόμενους που με τις αναλογιστικές μελέτες, μεταφράζεται σε συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και σε συνεχείς αυξήσεις των εισφορών για να «βγαίνει» το ταμείο.
Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί πραγματικό οδοστρωτήρα για όλους τους εργαζόμενους, και για τους επιστήμονες υγείας, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.
• Προβλέπει νέες σημαντικές περικοπές στις συντάξεις για όλους.
Με βάση την νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού η σύνταξη μετατρέπεται ουσιαστικά σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, θα διαμορφώνεται ως άθροισμα της βασικής, «εθνικής» σύνταξης - επιδόματος πτωχοκομείου που θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα γενικά δημοσιονομικά δεδομένα και σε ένα ανταποδοτικό κομμάτι που θα υπολογίζεται με βάση το σύνολο των καταβεβλημένων εισφορών. Στις προηγούμενες περικοπές των συντάξεων προστίθενται τώρα νέες περικοπές 30-40%.
Κάθε χρόνος ανεργίας ή ελαττωμένου εισοδήματος μεταφράζεται σε ακόμα μικρότερη τελική σύνταξη.
Την ίδια στιγμή, μειώνονται σημαντικά ακόμα και οι τρέχουσες συντάξεις, αφού η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» ανάμεσα στη σύνταξη με το νέο σύστημα και την υφιστάμενη δίνεται για να ξεγελαστούν οι συνταξιούχοι, να περιοριστούν οι λαϊκές αντιδράσεις.
• Επιβάλλει νέες εξωπραγματικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών που μπορεί να φθάσουν και στο διπλασιασμό τους.
Το νέο ασφαλιστικό με τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές τσακίζει κυριολεκτικά τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες υγείας με χαμηλά εισοδήματα και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Τσακίζει όλους τους νέους επιστήμονες του κλάδου. Με τις ελαστικές σχέσεις που έχουν κυριαρχήσει στον κλάδο επεκτεινόμενες και στο δημόσιο τομέα, με το «μπλοκάκι» που επιδιώκουν να αποτελεί το εργασιακό μέλλον για όλους τους νέους επιστήμονες υγεία, τους σημερινούς ειδικευόμενους, τους φοιτητές.
Ακόμα και αν εφαρμοστούν οι ψευδεπίγραφοι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για δήθεν «προστασία» των μισθωτών με μπλοκάκι, ακόμα και αν υποχρεώσει δηλαδή τον εργοδότη να καταβάλει το 13.5% των εισφορών του εργαζόμενου με ΔΠΥ, αυτός θα το μετακυλήσει στον εργαζόμενο – «αυτοαπασχολούμενο», μειώνοντας τις απολαβές του. Με τέτοια επιχειρήματα προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, να χτυπήσει την ενότητα των εργαζομένων ενώ παράλληλα νομιμοποιεί το «μπλοκάκι» ως βασικό τρόπο αμοιβής των εργαζόμενων που ενώ στην πραγματικότητα παρέχουν εξαρτημένη εργασία εμφανίζονται ως «ελεύθεροι επαγγελματίες», χάνοντας τα όποια δικαιώματα παρέχονται στους μισθωτούς (π.χ. άδειες, δώρα, αποζημίωση απόλυσης, επίδομα ανεργίας, παροχές μητρότητας κ.λπ.).
• Ολοκληρώνεται η εγκληματική κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΑΥ μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα του PSI.
Προβλέπει συνένωση όλων των ταμείων σε ένα προκειμένου να ενοποιηθούν προς τα κάτω οι παροχές σε όλους και «αξιοποίηση» των αποθεματικών και της περιουσίας των ταμείων από μια νέα εταιρία που θα συσταθεί. Προδιαγράφει δηλαδή την πλήρη απώλεια των αποθεματικών, που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση στις συντάξεις και σε αυξήσεις στις εισφορές τα επόμενα χρόνια, αφού ο πυλώνας των αποθεματικών θα χαθεί.
Από αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστικές οι τεράστιες ευθύνες των ηγεσιών – πλειοψηφιών σε ιατρικούς οδοντιατρικούς κα φαρμακευτικούς συλλόγους. Με την επιχειρηματολογία τους υπέρ των επαγγελματικών ταμείων, για την διατήρηση του ΤΣΑΥ με καθεστώς αυτοχρηματοδοτούμενου ταμείου απεμπολώντας τις οφειλές του κράτους κλπ.  Πρακτικά αποδέχονται τον κύριο άξονα της κυβερνητικής επίθεσης. Παράλληλα συνεχίζουν τον επικίνδυνο δρόμο των αποσπασματικών, συντεχνιακών στόχων. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι με τις προτάσεις τους μπορεί να «σωθεί» το ταμείο μας. Ότι μπορεί ένας μεμονωμένος κλάδος, επιστημονικός, επαγγελματικός ή άλλος, να «γλυτώσει» μόνος του, όταν τριγύρω όλοι οι άλλοι κλάδοι βουλιάζουν και ότι με τις νομοθετικές κυβερνητικές παρεμβάσεις θα βγούμε δήθεν κερδισμένοι ως επιστήμονες υγείας αν παλέψουμε για να «αποσυρθούν κάποιες επίμαχες διατάξεις που αφορούν τον κλάδο». Η θέση τους για συζήτηση με την κυβέρνηση «από μηδενική βάση» για το κοινωνικοασφαλιστικό ισοδυναμεί με παραίτηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει και «διαπραγμάτευση» του τρόπου εφαρμογής του κυβερνητικού τερατουργήματος. Οι προτάσεις τους αυτές δεν είναι γραμμή αγώνα, δεν είναι γραμμή κλιμάκωσης, είναι γραμμή ΗΤΤΑΣ.
Τώρα  απαιτείται να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες για να μην κατατεθεί στη Βουλή  το νομοσχέδιο έκτρωμα. Απαιτείται πάλη για αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση με δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους.
Κερδισμένοι και χαμένοι απ’ την κυβερνητική επίθεση
Είναι φανερό ότι δεν βγαίνουν όλοι χαμένοι από τα κυβερνητικά σχέδια. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι απ’ την κλιμάκωση της επίθεσης στο ασφαλιστικό, την προώθηση της ανταποδοτικής λειτουργίας της κοινωνικής ασφάλισης γιατί μειώνεται το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος». Συγχρόνως η πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων υγείας με χαμηλά εισοδήματα θα οδηγηθούν στον εξοβελισμό τους από το επάγγελμα με τις εισφορολεηλασίες, τις φοροληστίες και τη μη απόδοση των αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ. Η ελάχιστη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, συνοδεύεται από νέες μεγάλες επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης και συνολικά στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτή είναι η ουσία της κυβερνητικής επίθεσης. Γι’ αυτό παρόμοια αντιασφαλιστικά μέτρα εφαρμόζονται διαχρονικά, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είτε έχουν μεγάλο χρέος, είτε όχι. Είτε έχουν Μνημόνιο, είτε όχι. Είτε έχουν Ευρώ, είτε έχουν διατηρήσει το εθνικό τους νόμισμα.
Να σταθούμε στα πόδια μας για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης
Απέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, μοναδικός δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και των παιδιών μας είναι να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Η αντιλαϊκή επίθεση αφορά το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό και ο αγώνας μας, για να έχει αποτελέσματα, θα δοθεί μαζί με τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές κάθε περιοχής, τους σπουδαστές των σχολών υγείας, τους φορείς των αναπήρων.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΘΑ υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας. Πάλη για δημόσια, καθολική  κοινωνική ασφάλιση!
Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις απεργιακές μάχες συμπορευόμενοι με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και άλλους ριζοσπαστικούς φορείς των αυτοαπασχολουμένων και του λαϊκού κινήματος. Επίσης συμμετέχουμε και σε άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που έχουν αποφασιστεί μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες των επιστημονικών συλλόγων μας, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμένων υγειονομικών.
                                          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
• Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, άμεση επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις και αυξήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
• Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων μας.
• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

                                                    Γενάρης  2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ