Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Στη Βουλή η καθυστέρηση της παράδοσης των νέων κτιριακών υποδομών του ΕΠΑΛ Κατοχής

Θέμα: Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο η καθυστέρηση της  παράδοσης των νέων κτιριακών υποδομών του ΕΠΑΛ Κατοχής του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.
 Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, για το ζήτημα της καθυστέρησης της  παράδοσης των νέων κτιριακών  υποδομών του ΕΠΑΛ Κατοχής, κατέθεσε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.
Η κα. Τριανταφύλλου ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερώσουν την εθνική αντιπροσωπία για τους λόγους καθυστέρησης της μεταστέγασης και για τις όποιες  διαδικασίες εκκρεμούν ως προς την ολοκλήρωση του έργου.
Ακολουθεί η ερώτηση αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων
- Πολιτισμού και Αθλητισμού
- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Καθυστέρηση στην παράδοση των νέων κτιριακών  υποδομών του ΕΠΑΛ Κατοχής του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.

Το ΕΠΑ.Λ Κατοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 1992 και αρχικά λειτούργησε ως Τ.Ε.Σ, ενώ στη συνέχεια έγινε Τ.Ε.Ε και από την περίοδο 2006-07 λειτουργεί ως ΕΠΑ.Λ. Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί σταθερή ανοδική πορεία και η δυναμική του παρουσία, στις υπηρεσίες εκπαίδευσης, είναι έντονη. Στο σχολείο υλοποιούνται κάθε χρόνο πολλά προγράμματα προαιρετικών δραστηριοτήτων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Το ΕΠΑ.Λ Κατοχής, συνεχίζει, μετ΄ εμποδίων, παρά τα προβλήματα όσον αφορά στην κτιριακή του υποδομή, να εκπαιδεύει μελλοντικούς επαγγελματίες.
Στις 22 Νοεμβρίου 2013 ,συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με την υπ΄ αριθμ. 1040/2013 ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας του έργου «ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΛΑΦΡΑΣ ΠΡΟΑΤΑΣΚΕΥΗΣ» Προϋπολογισμού 385.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α, που έγινε στις 24-09-2013.
Έκτοτε, το ΕΠΑ.Λ στεγάζεται σε παλαιές κτιριακές υποδομές, χωρίς ενιαίο κτιριακό συγκρότημα.  Όπως είναι πρόδηλο , καθυστερεί η μετεγκατάσταση του σχολείου, στο χώρο που υπήρχε το παλιό Γυμνάσιο Κατοχής. Εκεί έχουν εγκατασταθεί προκατασκευασμένες αίθουσες, και υπάρχουν ήδη έτοιμες κάποιες στοιχειώδεις υποδομές.  Εδώ και μήνες εκκρεμούν τεχνικές διαδικασίες, όπως η σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ, η επισκευή των μαθητικών τουαλετών, η αποχέτευση και η σύνδεση στο δίκτυο. Η συνολική διαμόρφωση του προαυλίου χώρου δεν έχει πραγματοποιηθεί πλήρως , καθώς δεν έχουν απομακρυνθεί,  τα κατεστραμμένα υπολείμματα της παιδικής χαράς, που υπήρχαν στο χώρο.
Επειδή, η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό ρόλο της πολιτείας.
Επειδή, η περιοχή του πρώην Δήμου Οινιάδων έχει ιδιαίτερα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, τέτοια που με την αρωγή της Παιδείας μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου.  Άρα  το  ΕΠΑ.Λ Κατοχής μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης στα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής.
Επειδή ,  τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύει ολοένα και μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό που θα αποτελέσουν αυριανούς επαγγελματίες της περιοχής.
 Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.                  Υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και γιατί καθυστέρησε η υλοποίηση  της μεταστέγασης  του ΕΠΑ.Λ Κατοχής του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου;
2.                  Ποιες διαδικασίες εκκρεμούν  για να ολοκληρωθεί το έργο;
3.    Υπάρχει εκτίμηση για το πότε χρονικά θα ολοκληρωθεί η μεταστέγαση;
 Η ερωτώσα βουλευτής
Μαρία Τριανταφύλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ