Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Το ΜΕ.Τ.Α. για τον Στέλιο Μερμίγκη | «Σώπα, μη μιλάς», εκπρόσωπε των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΓΝ Αγρινίου!

Με ανακοίνωση του το ΜΕΤΑ (ΜΕτωπο Ταξικής Ανατροπής) στηρίζει τη δράση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου Στέλιου Μερμίγκη, μετά την δημοσίευση του πορίσματος για το νοσοκομείου Αγρινίου και καταγγέλλει την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει όπως παρακάτω:

Η συνδικαλιστική δράση που έχει ως αποστολή την αφύπνιση και την ενημέρωση του κόσμου της εργασίας σε ζητήματα που αφορούν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων αλλά και κοινωνίας ενοχλεί. Και ενοχλεί κάθε εργοδοσία: είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο, όπως στην περίπτωση του εκπροσώπου του εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΓΝ Αγρινίου, του Στέλιου Μερμίγκη, ο οποίος και έχει προσφύγει δις στη Δικαιοσύνη για την κακοδιαχείριση στο εν λόγω νοσοκομείο (σ.σ.: ο διοικητής του νοσοκομείου εξαιτίας της κακοδιαχείρισης αποπέμφθηκε).

Ο Στ. Μερμίγκης κοινοποίησε στο ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υγείας) το Γενάρη του 2015 τις δύο μηνύσεις του, με αποτέλεσμα οι επιθεωρητές να πραγματοποιήσουν ελέγχους, που διενεργήθηκαν τον Απρίλη του 2015. Στο πόρισμά τους (15-12-15), γίνεται λόγος για ακραία κακοδιοίκηση στο ΓΝ Αγρινίου και βαριές παρατυπίες στο φαρμακείο του. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ διαπιστώνονται «προβλήματα στη συμπεριφορά του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο». Δηλαδή, αυτός που με τις ενέργειές του ενεργοποίησε τους επιθεωρητές Υγείας είναι… προβληματικός, σύμφωνα με του επιθεωρητές Υγείας!!!

Μήπως, όμως, η αλήθεια είναι κάπου αλλού; Μήπως ο Στ. Μερμίγκης, όπως θα διαβάσετε αναλυτικότερα σε ανάρτηση του readlineagrinio.gr, (δείτε ΕΔΩ) διώκεται επειδή… μιλά, δρα, και αντιδρά υπέρ του οφέλους του κοινωνικού συνόλου; Διώκεται επειδή είναι ενεργός και όχι «παθητικός δέκτης» όλων όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο, όπου υπηρετεί; Διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση; Οι ερωτήσεις ρητορικές…

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΓΝ Αγρινίου:

1) ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου έδωσε συνέντευξη σε μέσα ενημέρωσης της πόλης κατά την διάρκεια της βάρδιας του στο χώρο της εργασίας του για τις δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει στην εισαγγελία,

2) ο ίδιος κατά την διάρκεια της εφημερίας του και ενώ… «είχε αιτηθεί δίωρης αδείας», συμμετείχε σε σύσκεψη των φορέων της πόλης για τα ζητήματα της υγείας του νομού και της κακοδιοίκησης του νοσοκομείου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το κομβόι διαμαρτυρίας για την υγεία στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου του 2014.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, που στη μνημονιακή Ελλάδα, όπως έχει επισημάνει πολλές φορές, βρίσκεται στην «ημερήσια διάταξη» της εργοδοσίας.

Η συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, που τα βλέπουν στα χρόνια των μνημονίων σιγά σιγά να ισοπεδώνονται, με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της ποινικοποίησης των διαδηλώσεων, που «πέρασε» μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μάλιστα, οσονούπω στο στόχαστρο θα βρεθεί και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, κατ” απαίτηση των τοκογλύφων – δανειστών.

Το ΜΕΤΑ δηλώνει την αλληλεγγύη του στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. Αγρινίου Στ. Μερμίγκη. Ο αγώνας για την προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και των εργοδοτών θα είναι διαρκής και ανυποχώρητος, γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους, τα μνημόνια και όλους όσοι τα πρεσβεύουν.

Το πρωτότυπο κείμενο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ