Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Συλλαλητήριο και μεγάλο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο του Αγίου Νικολάου στη Βόνιτσα - ΦΩΤΟ

ΟΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Συλλαλητήριο και μεγάλο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο του Αγίου Νικολάου στη Βόνιτσα.
Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Κυριακή 24/1 και ώρα 11 π.μ. για... νέο αποκλεισμό του δρόμου.
Δυναμικό συλλαλητήριο και μπλόκο με δεκάδες τρακτέρ στον κόμβο του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας πραγματοποίησαν το Σάββατο 23 Γενάρη 2016 το πρωί μικρομεσαίοι αγρότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Οι αγρότες προχώρησαν σε δίωρο περίπου αποκλεισμό του κόμβου, διακόπτοντας τη συγκοινωνία προς την υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου και προς τη Βόνιτσα. Εξελέγη Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου που αναμένονταν να συνεδριάσει το βράδυ για τον περαιτέρω συντονισμό των κινητοποιήσεων και η οποία θα έλθει σε επαφή με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. 
Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Κυριακή 24/1 και ώρα 11 π.μ. καλώντας και όσους αγρότες δεν ήρθαν, να έρθουν να ενισχύσουν το μπλόκο.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο Νίκος Μωραΐτης βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη.
Την κεντρική ομιλία την έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, ο οποίος αφού επισήμανε ότι μόνο ένας οργανωμένος αγώνας με σωστό διεκδικητικό πλαίσιο μπορεί να έχει προοπτική, είπε:
«Δεν μπορεί σήμερα εμείς που δίνουμε μάχη για την επιβίωση να περιμένουμε σωτήρες. Σωτήρες δεν υπάρχουν, ούτε μείγματα πολιτικής, ούτε παράλληλα προγράμματα. Ότι δηλαδή σήμερα θα εφαρμόσουμε το ασφαλιστικό αλλά θα σας απαλύνουμε από διάφορα παράλληλα προγράμματα κ.λπ. Δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχει μια ενιαία πολιτική που την εκφράζουν οι περισσότεροι, η πλειοψηφία απ΄ τα κόμματα αυτά, γιατί πρέπει να ανοίξουμε και πολιτικό διάλογο. Μη φοβόμαστε την πολιτική. 
Η πολιτική δεν είναι μόνο τα κόμματα, είναι η καθημερινότητα που εφαρμόζεται και απέναντι σ΄ αυτό πρέπει να αντιπαλέψουμε. Εδώ σήμερα, και σε όλα τα μπλόκα πανελλαδικά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Βεβαίως υπάρχουν διαφορές, αλλά σήμερα από κοινού ενιαία μαζικά και ενωτικά δίνουμε τη μάχη να μη περάσουν συγκεκριμένα μέτρα, που είναι μέτρα σφαγείο. Τα γνωρίζετε όλοι, καθημερινά ακούτε. 
Μας ζητάν το 80% του όποιου πενιχρού εισοδήματος, εάν έχουμε, να το καταθέσουμε για τις ασφαλιστικές εισφορές, για τη φορολογία που θα πάει στο 26%. Καταργούνται στον ΟΓΑ αυτά που ξέρουμε. Θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, κι αν δεν έχουμε λέει εισόδημα υπάρχουν τα τεκμήρια διαβίωσης. Δηλαδή, ένας που έχει ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, θα φορολογείται σαν να έχει έχει ένα εισόδημα 5.000 ευρώ. Απ΄ αυτά θα πηγαίνουν τα 27%, τα 20% για την ασφάλεια και τα 7% για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συν 0,5% για την αγροτική εστία. 
Και δεν θα μπορεί ο άντρας να καλύπτει και τη γυναίκα. Θα πρέπει και η γυναίκα να πληρώνει στη κατώτερη κλίμακα 1.500 ευρώ το χρόνο. Φανταστείτε λοιπόν σήμερα, σε αυτή εδώ την περιοχή που γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται, που υπάρχουν μικροί, φτωχοί, εξαθλιωμένοι αγρότες και ιδιαίτερα κτηνοτρόφοι. 
Που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε αυτά ακόμη τα σημερινά ασφάλιστρα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει. Υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι τώρα. Δεν έχουμε να πάμε στα νοσοκομεία στα ΚΥ, που κι αυτά είναι σμπαραλιασμένα. Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει όταν τριπλασιαστούν οι εισφορές στον ΟΓΑ. Εδώ ένα πράγμα μας μένει να συγκρουστούμε με αυτή τη πολιτική μέχρι το τέλος. Κι αυτό δείχνουν τα πράγματα σε πανελλαδικό επίπεδο».
Κλείνοντας το χαιρετισμό του κάλεσε τους αγρότες να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας συντονιστικής επιτροπής που θα συνδεθεί με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, τονίζοντας ότι το μπλόκο της Νίκαιας με πάνω από 2.500 τρακτέρ, που τα μεγάλα κανάλια δεν αναφέρουν τίποτα σχεδόν, έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης με το οποίο συντάσσονται πάνω από 30 μπλόκα και ότι με αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο πρέπει να παλέψουν κι όχι αν θα είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή όχι, γιατί οι περισσότεροι κάνουν και άλλη δουλειά επειδή δεν μπορούν να τα φέρουν γύρα από το μικρό αγροτικό εισόδημα.
Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυναν εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας ο Τάκης Κτενάς, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας για μια ακόμη φορά συμπαραστέκεται έμπρακτα στο δίκαιο, ελπιδοφόρο και πιστεύουμε νικηφόρο αγώνα σας. Κάθε μέρα το Εργατικό Κέντρο μέχρι που να νικήσετε θα είναι εδώ. Φαίνεται απ΄ όλα τα μπλόκα στην Ελλάδα ότι γεννιέται κάτι το ελπιδοφόρο. Φαίνεται ότι γεννιέται αυτό το ενιαίο, δηλαδή ενιαίος αγώνας αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων που σήμερα θα σταματήσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα ασφαλιστικά, τα φορολογικά, και αύριο θα αντιπαλέψει και θα ανατρέψει όλη την πολιτική που σφάζει πραγματικά σήμερα το λαό μας».
Χαιρέτησε επίσης εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λευκάδας «ΤΑΟΛ» ο Ηλίας Κούρτης, που διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης προς τους αγρότες που ψηφίστηκε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση του συνεταιρισμού.













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ