Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Πάτρα: "Θερίζει" η σκλήρυνση κατά πλάκας νοσηλεύτριες και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο του Ρίου

Προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των εργαζομένων και του νοσηλευτικού προσωπικού στο Περιφερειακό
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, από την καταγραφή ολοένα και περισσοτέρων περιστατικών σκλήρυνσης κατά πλάκας, τα οποία εκδηλώνονται σε... συναδέλφους τους.
Μόνο μέσα σε  ένα μήνα έχουν καταγραφεί 4 περιστατικά στο χώρο των νοσηλευτών – πρόκειται για νέους ανθρώπους - ενώ οι αριθμοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όσο η διερεύνηση αναλόγων περιστατικών εκτίνεται έως και ένα χρόνο πίσω.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σε διάστημα  λίγο μεγαλύτερο του ενός έτους , έχουν καταγραφεί στο δυναμικό του ΠΠΝΠ περισσότερα από 11 άτομα τα οποία έχουν «χτυπηθεί» από σκλήρυνση κατά πλάκας , ενώ οι φήμες ανεβάζουν αυτό το νούμερο στις 17 περιπτώσεις.
Μεταξύ των νοσηλευτριών –των και εργαζομένων επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς θεωρείται πως δεν υπάρχει λογική εξήγηση για την καταγραφή τόσων πολλών περιστατικών σε  επίπεδο δυναμικού ενός νοσοκομείου.
Το γεγονός αυτό επιτρέπει τη γέννηση σεναρίων και υποψιών για το τι «φταίει», ενώ συχνές είναι οι αναφορές στην τοξικότητα υλικών, εργαστηρίων αλλά και ουσιών με τις οποίες έρχονται σε επαφή νοσηλευτές και εργαζόμενοι.
Η επιστημονική προσέγγιση ωστόσο διαφέρει καθώς η εξήγηση που δίνεται από παράγοντες του νοσοκομείου,, οι οποίοι επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, είναι πως η αύξηση των περιστατικών εμφάνισης σκλήρυνσης κατά πλάκας μέσα στην «κοινωνίας» του ΠΠΝΠ, αποτελεί απλά αποτύπωση του ότι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ασθένεια σε όλη την Πάτρα , την Αχαΐα, τη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα, όπου από το 1984 και μετά η εκδήλωσή της παίρνει τη μορφή μάστιγας.
Ουσιαστικά στελέχη του νοσοκομείου αφήνουν να εννοηθεί, πως η αύξηση των ατόμων που χτυπήθηκαν από την σκλήρυνση κατά πλάκας, έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας και κάτι τέτοιο κατ επέκταση δε θα μπορούσε παρά να αποτυπώνεται και ανάμεσα στις εκατοντάδες εργαζόμενους  στο ΠΠΝΠ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ