Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Θάνος Μωραΐτης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Θάνος Μωραΐτης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: «Η μνήμη παραμένει ζωντανή. Αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των...
Ποντίων»
Στην επιμνημόσυνη δέηση στην κοινότητα Κυψέλης του Δήμου Αγρινίου για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας παρευρέθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.
Μετά το πέρας της, προέβη σε δήλωση, στην οποία υπογράμμισε την «έντονη παρουσία του Ποντιακού στοιχείου στο χωριό Κυψέλη, που διατήρησε τα ήθη και τα έθιμά του», αλλά και τόνισε ότι «έναν αιώνα μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή, όπως και ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων».
Αναλυτικά, η δήλωση του βουλευτή:
«Στις 19 του Μάη συμπληρώνονται 101 χρόνια από την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και της ανθρωπότητας.
Οι Νεότουρκοι προσπάθησαν με σκληρά βασανιστήρια και στυγνές δολοφονίες να εξουδετερώσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό. 
Μπορεί το χώμα να βάφτηκε κόκκινο, εντούτοις οι Πόντιοι διατήρησαν αναλλοίωτη την παράδοση και την ιστορία τους. 
Γι' αυτό σήμερα επισκέφθηκα την Κυψέλη, ένα χωριό του Δήμου Αγρινίου, στο οποίο το Ποντιακό στοιχείο έχει κάνει έντονη την παρουσία του: 
Πόντιοι πρόσφυγες, ξεριζωμένοι και κατατρεγμένοι, δημιούργησαν εκεί έναν νέο οικισμό, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμά τους. 
Έναν αιώνα μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή, όπως και ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ