Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Καθηλώθηκε η πυρκαγιά στην Παραβόλα Αγρινίου

Από το http://prototypia.blogspot.gr/  
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Παραβόλα Αγρινίου, λίγο πριν πέσει το σκοτάδι. Για μια ακόμα φορά με αυταπάρνηση οι Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου σε συνεργασία με δυνάμεις και μέσα που ήρθαν στην περιοχή μας «υπερέβαλαν εαυτόν» και τιθάσευσαν το πύρινο μέτωπο.
Εστίες φωτιάς έκαιγαν σε διάφορα σημεία και με συνεχή προσπάθεια τέθηκαν υπό έλεγχο η σβήστηκαν εντελώς.
 Σοβαρή και αποτελεσματική η συμβολή των αεροσκαφών που σταμάτησαν να επιχειρούν στις 8:30 περίπου το βράδυ.
 Ας ελπίσουμε η συμβολή τους, τώρα με το πρώτο φως της ημέρας, να μην είναι απαραίτητη.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αφράτου – Περιστερίου – Παραβόλας. Σε ορισμένα σημεία παρατηρήθηκε αναζωπύρωση της φωτιάς αλλά οι ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ας ελπίσουμε ακόμα ότι και οι τελευταίες εστίες θα σβηστούν τις πρώτες ώρες της ημέρας και δε θα επεκταθεί η φωτιά στο υπόλοιπο δασύλλιο, στο πανέμορφο πευκόδασος.  
Γιατί αν συμβεί αυτό που απεύχομαι, με τις πρώτες νεροποντές, με τις πρώτες πλημμύρες η μισή Παραβόλα θα βρεθεί στο «ρέμα» και η άλλη μισή στα … «Δίστρατα»!
Το μέγεθος πάντως της καταστροφής, για τον τόπο μας, είναι τεράστιο. Οι αρμόδιοι όπως μετά από κάθε τραγωδία, θα προσπαθήσουν με τετριμμένες δικαιολογίες, ν’ αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Η πρόληψη και η συνεχής εποπτεία είναι δευτερεύουσες έννοιες σε τούτο τον τόπο!
Γι’ αυτό αναγκαστικά παρατηρείται… η αγωνιώδης καταστολή.
 Δημήτρης Ντόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ