Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων

Οι τραπεζικές καταθέσεις έως 100.000 ευρώ προστατεύονται από την νέα τραπεζική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορούν να...
Οι τραπεζικές καταθέσεις έως 100.000 ευρώ προστατεύονται από την νέα τραπεζική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορούν να «κουρευτούν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος στον τηλεοπτικό σταθμό Star, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα χρειασθεί bail – in (διάσωση των τραπεζών εκ των έσω), γιατί νομίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.
«Αν χρεοκοπήσουν όλες οι τράπεζες μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά υπάρχουν πολλές λύσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. «Αν χρεοκοπήσουν τις τράπεζες μας θα έχουν πολύ μεγάλο κόστος και οι πιστωτές και δεν το θέλουν» πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε η ΕΚΤ θα μπορεί να περιμένει 3-4 ημέρες ακόμα και επισήμανε: «κανείς δεν θέλει το στίγμα ότι έριξαν μια κυβέρνηση, ότι δημιουργήσαν μια ανθρωπιστική κρίση γιατί δεν αφήσαν μια διαδικασία να έρθει στο τέλος της».
Ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος σε πρωινές δηλώσεις του, σημείωσε: «Είπα ότι την πρόταση των θεσμών δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε στη βουλή γιατί δεν θα την ψηφίζανε όχι μόνο οι βουλευτές της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης».
Σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι το πολιτικό σκέλος μπορεί να συμφωνηθεί πολύ γρήγορα, σε 2-3 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ