Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Απ. Κατσιφάρας: Χρειαζόμαστε έμπρακτη υποστήριξη για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της μετανάστευσης

Εμφάνιση 11181281_1118944451453748_558582456381257385_n.jpg
«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μια δίκαιη ανακατανομή των μεταναστών στην Ευρώπη». Αυτό είναι ένα από τα μηνύματα του ψηφίσματος που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση....
της.
«Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός των ποσοστώσεων και κάθε χώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ψηφοφορία.
Στο ψήφισμά της, η Επιτροπή των Περιφερειών υποστηρίζει ότι η κρίση αυτή επηρεάζει το σύνολο της Ευρώπης, και όχι μόνο τη Μεσόγειο, και ότι οι Περιφερειακές και οι Τοπικές Αρχές διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην υποδοχή και στην ενσωμάτωση των μεταναστών.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει με κεφάλαια τις ευρωπαϊκές Περιφέρειες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την υποδοχή μεταναστών» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Μετά την πρωτοβουλία μας ‘Είμαστε όλοι Μεσόγειοι’ μέσω της CPMR, πλέον και μέσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αναμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση και να ευαισθητοποιήσουμε θεσμούς και πολίτες της ΕΕ ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν από μόνες τους οι χώρες που αποτελούν τα σύνορα της ΕΕ, πολλώ δε μάλλον οι Περιφέρειες και Πόλεις στις χώρες αυτές».
Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα για μια βιώσιμη ενωσιακή προσέγγιση της μετανάστευσης επρόκειτο να συζητηθεί κατά την προηγούμενη Ολομέλεια της ΕτΠ, του Ιουνίου, αλλά η συζήτησή του είχε αναβληθεί για την επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, κατόπιν αντιδράσεων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των Περιφερειών του Ευρωπαϊκού Νότου, καθώς και αυτή τη φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια νέα προσπάθεια ενός μπλοκ της Ανατολικής Ευρώπης να αναβάλει την ψηφοφορία», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Η Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕτΠ στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της Ολομέλειας του Ιουνίου και αυτής του Ιουλίου, εργαστήκαμε σκληρά και ομαδικά, τόσο με τις Εθνικές Αντιπροσωπείες των άλλων χωρών και ιδίως αυτές της Μεσογείου, όσο μέσα στις Πολιτικές Ομάδες της ΕτΠ που συμμετέχει ο καθένας μας. Έτσι επιτύχαμε ένα διακομματικό ψήφισμα της ΕτΠ, που κάνει μια ρεαλιστική προσέγγιση στο πρόβλημα της μετανάστευσης, πέρα από ιδεολογικές φοβίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ