Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΛΕΣ, ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΡΕΜΕΝΕ!!!

Τα είπε χθες ο Βαρεμένος στο Σκάι: (Να δείτε που αυτό με τα συστημικά μέσα των προηγούμενων ημερών του δημοψηφίσματος θα ξεχαστούν. Τώρα αυτά τα μέσα μάλλον θα χρειαστούν) «Η συμφωνία είναι σκληρή… Πρέπει να μοχλεύσουμε το πακέτο Γιούνκερ 35 δισεκ. ευρώ για να ενισχύσουμε παραγωγικά συγκεκριμένες ομάδες όπως τους αγρότες, οι υφεσιακές συνέπειες πρέπει να αντιρροπηθούν από κάπου»
Τι λες,
ρε Γιώργο Βαρεμένε!!!
Δηλαδή τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν αγρότη της περιοχής μας από αυτό που ετοιμάζεσαι απ΄ότι αντιλαμβάνομαι να ψηφίσεις;
Έχεις καταλάβει, σε τι θα πεις ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;
Θα πεις ΝΑΙ στην κατάργηση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και απαλλαγών που ισχύουν για τους αγρότες και εξομοίωση με τους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι το τέλος του 2017. Πάει να πει, σε διπλασιασμό του συντελεστή φορολόγησης από το τωρινό 13% στο 26% μέσα σε μια διετία το αργότερο.
Θα πεις ΝΑΙ στην κατάργηση μέχρι την ίδια χρονιά της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου. Πρόκειται για μέτρο που έρχεται να αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής. Η επισήμανση της κυβέρνησης ότι οι απώλειες μπορούν να αντισταθμισθούν ή έστω να μετριασθούν από την υποχώρηση των διεθνών τιμών περισσότερο να το γράψετε σε καμία προσευχή να μαζευτούνε όλοι οι αγρότες της περιοχής μας να τη διαβάσουμε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας.
Θα πεις ΝΑΙ στην φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ.
Θα πεις ΝΑΙ στην αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%. Πρόκειται για ένα μέτρο που απορρέει ευθέως από την «εξίσωση», από φορολογικής άποψης, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών. Μέχρι το 2017 η προκαταβολή φόρου των τελευταίων πρέπει να αυξηθεί, σύμφωνα με τη συμφωνία, στο 100% (από 55%). Για τους αγρότες, σύμφωνα με την υπό κατάργηση ρύθμιση Βαλαβάνη, η προκαταβολή σήμερα είναι 27,5% (13,75% για τους νεοεισερχόμενους στο αγροτικό επάγγελμα).
Θα πεις ΝΑΙ στην αύξηση συντελεστή φορολόγησης των εισοδηµάτων µέχρι 12.000 ευρώ από ενοίκια από το 11% στο 15% και για εισοδήµατα πάνω από 12.000 σε 35% από 33%. Το συγκεκριµένο µέτρο που αφορά και όσους νοικιάζουν αγροτική γη είναι μια από τις «καβάτζες» του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή στα εναλλακτικά μέτρα που θα ενεργοποιηθούν μόνο στην περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις στα φορολογικά έσοδα.
Θα πεις ΝΑΙ στον αυστηρότερο ορισμό της έννοιας του επαγγελματία αγρότη. Προκειμένου λιγότεροι να κάνουν χρήση των φοροαπαλλαγών μέχρι αυτές να καταργηθούν εντελώς.
Θα πεις ΝΑΙ στην περιορισμό των δικαιούχων επιδότησης για πετρέλαιο θέρµανσης το 2016 καθώς µειώνεται στο µισό το σχετικό κονδύλι.
Θα πεις ΝΑΙ σε τρεις φορές αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ. Το μέτρο αυτό προκύπτει από την κατάργηση όλων των εξαιρέσεων στις χρηματοδοτήσεις των ταμείων από το κράτος και εναρμόνιση της κρατικής χρηματοδότησης µε αυτή προς το ΙΚΑ, από την 1η Ιουλίου 2015 και μετά. Ενδεικτικά το μηνιαίο κόστος σήμερα για τους αγρότες από τις εισφορές στον ΟΓΑ κυμαίνεται στα 60 ευρώ, όμως αν ισχύσει η ευθυγράμμιση αυτή θα εκτοξευθεί κοντά στα 200 ευρώ. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η διάταξη αυτή πάντως θα υλοποιηθεί σταδιακά.
Θα πεις ΝΑΙ στην κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Η αρχή θα γίνει από τον Μάρτιο του 2016, µε το πιο προνομιούχο 20% των δικαιούχων. Παράλληλα, προβλέπεται καλύτερη στόχευση στις συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων που δίνει ο ΟΓΑ.
Ο αγροτικός νομός που σε εξέλεξε πρώτο βουλευτή, σε λίγες μέρες θα σε περιμένει Γιώργο, για να σε κρίνει για όσα θα πράξεις. Ως γείτονας στο λέω: Πρόσεξε τι θα πεις στη Βουλή, πριν έρθεις στη γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ