Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αυξήσεις σε ΦΠΑ, φορολογία και μειώσεις στις συντάξεις από Τετάρτη

Περίπου τέσσερις εβδομάδες απαιτούνται μέχρι τις τελικές υπογραφές για τη νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της ζώνης του ευρώ, ενώ οι αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων θα φανούν άμεσα από τις επόμενες μέρες.
Φορολογικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με διαδικασίες... – εξπρές μέχρι αύριο από τη Βουλή, ενώ ορισμένα από αυτά θα έχουν αναδρομική ισχύ, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος πολυτελείας.
Από τον Ιούλιο θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ που θα οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών για τρόφιμα (επεξεργασμένα), κόμιστρα ταξί και εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αλλαγές και στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.

Ο τυφώνας των μέτρων θα είναι μεγάλος και αναμένεται να πλήξει το σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων. Καταργούνται σταδιακά οιφοροαπαλλαγές των αγροτών ενώ αυξάνονται οι φόροι.

Τα μέτρα για τον ΦΠΑ

Στον υψηλό συντελεστή 23% θα μεταταχθούν η εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και οι μεταφορές (αστικά, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά εισιτήρια), τα κόμιστρα των ταξί και τα ασφαλιστικά συμβόλαια. Ο μεσαίος συντελεστής παραμένει στο 13% και θα υπάγονται σε αυτόν τα ξενοδοχεία, βασικά τρόφιμα, ενέργεια, ύδρευση, αλλά όχι αποχέτευση.

Θα καταργηθεί σταδιακά το ειδικό καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου.

Τα μέτρα για την εισφορά αλληλεγγύης

Φορολογούμενος με εισοδήματα 30.001 με το υφιστάμενο καθεστώς καταβάλλει σήμερα εισφορά αλληλεγγύης ύψους 420 ευρώ. Με τις προτεινόμενες αλλαγές το ποσό που θα πληρώσει θα φθάσει τα 600 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει επιπλέον 180 ευρώ. Σε άλλο φορολογούμενο με εισοδήματα 40.000 ευρώ αναλογεί σήμερα εισφορά αλληλεγγύης ύψους 560 ευρώ. Με την αύξηση του συντελεστή θα πληρώσει 800 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει επιπλέον 260 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ