Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Κουτσούμπας..το ΚΚΕ κάθετα αντίθετο με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή..

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης είπε ότι «βρισκόμαστε στην ίδια και από μια άποψη χειρότερη κατάσταση που βρισκόμασταν πριν το Γενάρη», με τα δύο προηγούμενα μνημόνια και τους 500 εφαρμοστικούς νόμους εν ισχύ και «έρχονται καινούργια μέτρα – φωτιά, τα οποία ως προαπαιτούμενα για να..
ξεκινήσει η συζήτηση για την συμφωνία ψηφίστηκαν στη Βουλή και έπεται συνέχεια».

Επισήμανε ότι η ίδια η κυβέρνηση ομολόγησε πως έρχονται νέα μέτρα, με όλα αυτά να «ντύνονται με ένα σκεπτικό που λέει «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση αυτούς τους μήνες, η τρόικα, οι εταίροι είναι ανένδοτοι, μας οδηγούν σε οικονομική ασφυξία, κάναμε κάποιους χειρισμούς».

Είπε ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να τα λέει αυτά διότι τα ήξερε και τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο δεν προετοίμασε τον λαό, αλλά του είπε και αρκετά ψέματα προκειμένου να κερδίσει την κυβερνητική πλειοψηφία

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ γνωρίζει τον ανέκαθεν αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, εντούτοις έσπειρε αυταπάτες στον λαό, περί «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» και «πάλης να είμαστε μέσα εκεί».

Είπε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται μπροστά στον λαό άγνοια περί της ύπαρξης εδώ και χρόνια και εντεινόμενης το τελευταίο διάστημα, λογικής εξόδου χωρών από το ευρώ και ύπαρξης σεναρίου επιστροφής στο εθνικό νόμισμα όταν αυτά είναι πασίγνωστα, «το λένε οι ίδιοι οι οικονομολόγοι της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης, οι υπουργοί, ο Σόιμπλε ο ίδιος το έχει πει επανειλημμένα».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό για την διαπάλη εντός της ΕΕ, και για τις απόψεις που διαμορφώνονται.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ τάσσεται εναντίον κάθε συμφωνίας-μνημονίου, τόσο των προηγουμένων όσο και όποιας υπογραφεί.

Πρόσθεσε ότι «είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία – μνημόνιο που υπογράφεται τώρα».

«Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας «διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος (…) και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν».

Ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε σαφές ότι η πρόταση που φέρνει προς συζήτηση το ΚΚΕ στον λαό, σημαίνει πως η λαϊκή συμμαχία στην εξουσία δεν θα κάνει διαπραγμάτευση με την τρόϊκα, θα καταργήσει όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους – που σημαίνει ρήξη και σύγκρουση με την Ευρωζώνη και την ΕΕ – θα προχωρήσει σε αποδέσμευση από την ΕΕ και σε κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, θα πάρει την αγροτική οικονομία στα χέρια της και θα οργανώσει την οικονομία με κεντρικό, επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «δεν είναι επιχείρημα το γεγονός ότι αυτά δε γίνονται πουθενά, το ότι δηλαδή η κατάσταση είναι δύσκολη και αρνητική σε όλο τον κόσμο, όπου επικρατεί το καπιταλιστικό σύστημα», προσθέτοντας «δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να το δοκιμάσουμε, που πρέπει να το τολμήσουμε, που αξίζει και τις θυσίες και τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός».
Ακόμα για τις δηλώσεις το ΓΓ του ΚΚΕ έγραψαν: 
ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟΣ “ΣΥΜΜΑΧΟΣ” ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ “ΔΡΑΧΜΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ” Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ