Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Υπερηφάνεια και απογοήτευση αμέσως μετά το ΟΧΙ !

Ως Έλληνας πολίτης νοιώθω υπερήφανος αλλά ταυτόχρονα απογοητευμένος
Νοιώθω υπερήφανος για το σθένος, την δύναμη του λαού μας, την αποφασιστικότητά του, την ηρωϊκότητά του παρά τα όσα τραγικά συνέβησαν... στην ζωή του τα τελευταία 5 χρόνια.
Αισθάνομαι όμως και βαθειά απογοήτευση με τα πρώτα δείγματα της πολιτικής κατεύθυνσης την οποία βλέπω να ξανακτίζεται στα κελεύσματα των Μέργκελ, Σόϊμπλε, Ντράγκι, Ντάϊσεμπλουμ και λοιπών φασιστοειδών στοιχείων οι οποίοι καταχρηστικά χρησιμοποιούν τον αυτοχαρακτηρισμό ¨Ευρωπαίοι». Νοιώθω οργή να βλέπω ακόμη και τον πρόεδρο ……..της Σλοβακίας να κουνάει το δάκτυλο σε έναν ολόκληρο λαό ο οποίος κουβαλάει στην πλάτη του έναν πολιτισμό 80 αιώνων.
Το μήνυμα του δημοψηφίσματος είναι συγκεκριμένο και σαφές πρός όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος: ΟΧΙ στην Ε.Ε. και το ευρώ. Αλήθεια ποιός λογικός εγκέφαλος μπορεί να εκλάβει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ώς εντολή πρός διαπραγμάτευση; Ο φτωχός αγρότης στην Ηπειρο, ο βιοπαλαιστής στην Νίκαια, ο 83χρονος συνταξιούχος;
Ο λαός με την ψήφο του ξέσπασε ενάντια στην λιτότητα, στους Γερμανούς οι οποίοι του κλέβουν την ζωή, τα καταραμένα μνημόνια, τα ντόπια παπαγαλάκια κ.λ.π.
Ο Έλληνας αναθεμάτισε με την ψήφο του αυτούς οι οποίοι τον καταδίκασαν. Αναθεμάτισε το ευρώ και τα μέτρα λιτότητας. Αυτό και μόνον είναι το νόημα του 61.5%!
Δεν εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να υπογράψει μνημόνια – συμφωνίες επαιτείας με το περιεχόμενο του ΝΑΙ και την αναβάθμιση του γερμανικού κλάμπ, όπως δήλωσε ο ποταμίσιος στη βουλή, με όρους ταπεινωτικούς στα οποία προφανώς σύρεται η κυβέρνηση όπως διαφαίνεται από την στάση της.
Καταλάβετε επιτέλους κύριε Τσίπρα ότι ο λαός ακούει ευρώ, Σόϊμπλε και οργίζεται.
Με χρέος και λιτότητα δεν υπάρχει λύση τουλάχιστον σε ορίζοντα 60 ετών.
Ο λαός σας ετίμησε δυο φορές και μάλιστα γενναιόδωρα, η οποιαδήποτε ατιμωτική συμφωνία θα τον οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις.
Με το καλημέρα παύσατε τον Βαρουφάκη (ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα νέο μνημόνιο), μεγάλο τακτικό λάθος για να εξευμενίσετε ίσως τους «εταίρους» μας και να πετάξουν λίγα ψίχουλα στον πεινασμένο λαό, ζητήσατε από τον ΠτΔ την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών από την οποία επιβεβαιώθηκε ένα και μόνον, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η συνέχεια του "ύπουλου"ρόλου των μνημονιακών κομμάτων! από ότι φαίνεται δυστυχώς δικαιώνεται η άρνηση της Χ.Α. να ακολουθήσει αυτόν τον πολιτικό "συρφετό". Ευτυχώς, για διαφορετικούς λόγους το ΚΚΕ, μετά το ιστορικό του λάθος, όσον αφορά τη στάση του στο δημοψήφισμα (άκυρο), δεν προσυπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν των κομμάτων κρατώντας τουλάχιστο τούτη τη φορά τα προσχήματα.    
Αλήθεια κε Τσίπρα που βαδίζετε; Οφείλεται να πληροφορήσετε τον λαό για τις προθέσεις σας.
Το συντριπτικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί λευκή επιταγή πρός τοκογλυφική εξαργύρωση και δικαίωση του ΝΑΙ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να χαράσσει την πολιτική της κυβέρνησης και οφείλει να περιοριστεί στα συνταγματικά του καθήκοντα. Οι τελευταίες πρωτοβουλίες του για το βάθεμα των εξαρτήσεων του λαού από τη ζούγκλα της αγοράς των εταίρων και εγχώριων υποστηρικτών η αριστερά έπρεπε να το είχε προβλέψει όταν τον επέλεγε ως Πρόεδρο!!! Με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες με το πρόσχημα τη χώρα δεν βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες του 61.31% - δεν είπαν ΟΧΙ και να τους βγαίνει ΝΑΙ δια τις Προεδρίας...... Δεν θα δεχθεί ο περήφανος Λαός και η κυβέρνησή του, νέα μνημόνια και βάθεμα της κοινωνικής δυστυχίας για να σωθούν οι τραπεζίτες. Μας κούρασαν τα ημίμετρα τις φτηνιάρικης πολιτικής των διορισμένων λόρδων των προτεσταντικών κολεγίων του ευρωπαϊκού βορά, που αντί της στρατηγικής ανάπτυξης και ευημερίας των Ευρωπαίων πολιτών, προσπαθούν με "νύχια" και με "δόντια" να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη των πολυεθνικών τους εταιρειών σε βάρος τους. Ας σταματήσουν να αποπροσανατολίζουν με τον δήθεν ΦΠΑ και το ΕΚΑΣ, αφού το μόνο που τους απασχολεί είναι καταστροφή του νότου και η υφαρπαγή του πλούτου του, καθώς γερμανική επικράτηση σε γεωστρατηγικό επίπεδο είναι ο απώτερος στόχος τους.. 
Η δίνη στη οποία ευρίσκεται η χώρα δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω ταπεινωτικούς συμβιβασμούς. Δεν θα δώσει το "φιλί" της ζωής ο λαός στο παραπαίον πολιτικό σύστημα της χώρας. 
Στο τέλος της περιπέτειας θα επέλθει η ρήξη αυτό είναι το μόνον σίγουρο, όσο και να προσπαθεί η πέμπτη φάλγκα της χώρας, που τώρα ντύθηκαν τη στολή των Ιερολοχιτών...
Ποιός ο λόγος για παράταση του μαρτυρίου και την ερημοποϊηση της χώρας;
Οι Σούλτς και Μέργκελ σας έδειξαν τους κυνόδοντές τους. Τι περιμένενετε να εισπράξετε; Στην μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αναφερθήκατε στο «…θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία». Αναμένουμε την αρετή, την τόλμη και πολύ περισσότερο την ελευθερία.
Προσωπικά σας εστήριξα και σας στηρίζω (προς το παρόν) αλλά όλα έχουν ένα όριο, μία… κόκκινη γραμμή. Την εθνική αξιοπρέπεια και την απαλλαγή του τόπου απο τα όρνεα της "κλεισούρας" τα οποία σκούζουν απειλητικά και πάλι με οποιδήποτε τίμημα.
Υ.Γ. Προς Υπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ. Παπά: 
1) Γι αυτή την ουδέτερη και άχρωμη ΕΡΤ αγωνίστηκε ο λαός κατά του μαύρου; 
2) Ανοίξατε για να υπηρετείτε τον λαό και όχι να κάνετε τον κονφερασιέ στα Ζόμπι του μαύρου μετώπου. Που είναι οι εργαζόμενοι και τα κινήματα από τα πάνελ μόνο καλλιτέχνες είχει αυτός ο τόπος; 
Μάλλον στραβά αρμενίζεται, κατά τα άλλα συμπαθεί φίλε Υπουργέ.    
Aξίζει να δείτε την συνέντευξη του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Σμίτ.
Η αρχική ιδέα είναι εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ