Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία (vid)

Στην Αιτωλοακαρνανία, ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι στη Δ. Κοινότητα Παλαίρου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε τρία μέτωπα, τα οποία ωστόσο δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστών καθιστούν δύσκολο οι ισχυροί βοριάδες.
Στη Ζάκυνθο, οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά... στην περιοχή Σκοπός, η οποία όμως πέρασε από την άλλη πλευρά του βουνού και πλέον κατακαίει χαμηλή βλάστηση και θάμνους στη θέση Σεκάνια. Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν και στα Ατζινέϊκα κοντά στον “Αη Γιάννη Κυνουρίας, στην Αρκαδία, όπου νέα φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία νωρίς το απόγευμα. Στην Αργολίδα, η πυρκαγιά στο Μαλαντρένι βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ στη Λακωνία παρά τις αναζωπυρώσεις είναι σε ύφεση. Στην Αιτωλοακαρνανία, ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι στη Δ. Κοινότητα Παλαίρου.
Αγροτοδασική έκταση καίγεται στην Αιτωλοακαρνανία
Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι κοντά στον οικισμό Σκλάβαινα, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, καίγοντας αγροτοδασική έκταση.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι κοντά στον οικισμό Σκλάβαινα, επιχειρούν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 15 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα, καθώς και δύο υδροφόρα οχήματα του δήμου.
Επίσης, στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Εξάλλου, υπό έλεγχο είναι οι φωτιές σε Νέα Αρτάκη Ευβοίας και στην περιοχή Μαυσωλείο Διστόμου – Αράχωβας, όπως και στη Σκύρο.

Για δεύτερο 24ωρο μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο

Στο βουνό Σκοπός, στη Ζάκυνθο, οι φλόγες πέρασαν στην άλλη πλευρά του, στην περιοχή Σεκάνια, στο Βασιλικό. Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νησιού, Στέλιο Γεωργούση, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν σημαντικές επίγειες δυνάμεις, μεταξύ αυτών και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα. Ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένονται τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, για να αντικαταστήσουν τα δύο Καναντέρ, που επιχειρούσαν μέχρι και πριν λίγη ώρα.

Υπολογίζεται ότι από χθες έχουν καεί 2.000 στρέμματα, μεταξύ αυτών και γεωργικές εκτάσεις.
Συνεχίζεται εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ